ΑΝΑΣΑ: “Οι προτάσεις για τη στήριξη της οικονομίας”

Το συνοπτικό κείμενο προτάσεων και ιδεών που προέκυψε κατά την διάρκεια της τηλε-συνάντησης ΑΝΑΣΑ και εκπροσώπων φορέων της οικονομίας στα Ιόνια Νησιά (Επιμελητήρια, εμπορικοί σύλλογοι και ομοσπονδίες εμπορίου, ενώσεις ξενοδόχων, ομοσπονδίες τουριστικών καταλυμάτων, ενώσεις λογιστών φοροτεχνικών, σωματεία επισιτισμού) δίνει σήμερα στη δημοσιότητα η παράταξη “ΑΝΑΣΑ”.


Το κείμενο αποστέλλεται από την “ΑΝΑΣΑ” προς την περιφερειάρχη και την Ειδική Διαχειριστική Αρχή Ιονίων Νήσων με τα παρακάτω αιτήματα:

“1. Πρόγραμμα μη επιστρεπτέας επιχορήγησης της ΠΙΝ (έληξε 6/11)
Συνθετική πρόταση για την βελτίωση της απόδοσης του προγράμματος:
Να αναζητηθούν επί πλέον πόροι σε συνδυασμό όμως με την δραστική μείωση του άνω ορίου της επιχορήγησης, ώστε να ωφεληθεί μέγιστος αριθμός επιχειρήσεων.

2. Να δημιουργηθεί νέο πρόγραμμα μη επιστρεπτέας επιχορήγησης από την ΠΙΝ με κατάλληλο σχεδιασμό για να ωφεληθούν οι πολύ μικρές επιχειρήσεις.

3. Πρόσθετα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση και την ΠΙΝ, όπως:
• Νέος κύκλος ΤΕΠΙΧ.
• Ρύθμιση οφειλών με κούρεμα των οφειλών της περιόδου του lockdown.
• Η 4η και 5η επιστρεπτέα προκαταβολή να δοθούν χωρίς προαπαιτούμενα και να μετατραπούν εν συνόλω σε επιχορήγηση.
• Δημιουργία εξατομικευμένου ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις για την διαχείριση μισθοδοσίας, ενοικίου, ΔΕΚΟ.
• Η μείωση του 40% στα ενοίκια καθώς και η παράταση στην εξόφληση των επιταγών να καλύπτονται με την εγγύηση του κράτους ώστε να μην στρεβλώνεται η αγορά.
• Απαγόρευση εξώσεων στις επιχειρήσεις, απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και της ιδιόκτητης επαγγελματικής στέγης.
• Εφαρμογή των 120 δόσεων και για ασφαλιστικές οφειλές.
• Φορολογικές ελαφρύνσεις και διατήρηση της επιδότησης επιτοκίου για το 2021 στις επενδυτικές δραστηριότητες στον τουρισμό.
• Μείωση ΦΠΑ στο 18% για αγαθά και υπηρεσίες στα νησιά του Ιονίου ως αντιστάθμισμα στην κατακόρυφη πτώση της τουριστικής κίνησης.
• Ειδικό σχέδιο για τουριστική προβολή και εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων.

4. Στους δήμους που επλήγησαν από τον ΙΑΝΟ:
επιτάχυνση καταβολής αποζημιώσεων και χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης δημόσιων υποδομών (δρόμοι, παραλίες, λιμάνια-μαρίνες, πλατείες).

5. Εμπορικοί Σύλλογοι
Αναζήτηση από την ΠΙΝ τρόπου εφ’ άπαξ στήριξης των λειτουργικών εξόδων των εμπορικών Συλλόγων που λόγω μη καταβολής συνδρομών λόγω συνθηκών βρίσκονται σε αδυναμία λειτουργίας.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος