ΑΝΑΣΑ: Χρήματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων πήγαν στο υπουργείο Ανάπτυξης

Ανακοίνωση με τίτλο: «Η περιφερειάρχης πήρε τα χρήματα από το ΕΣΠΑ της ΠΙΝ, 30.112.370 ευρώ, και τα έδωσε στον… Άδωνι” εξέδωσε η παράταξη ΑΝΑΣΑ καταγράφοντας τα ποσά που μεταφέρονται από το περιφερειακό ΕΣΠΑ στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με πρόσχημα τον covid – 19, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Συγκεκριμένα η παράταξη του Θ. Γαλιατσάτου κάνει λόγο για το ποσόν των 30,1 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο αναλυτικά είναι:
– 3 εκατομ. για την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων.
– 2 εκατομ. για υδρεύσεις.
– 2 εκατομ. για τον σύγχρονο πολιτισμό.
– 3,6 εκατομ. για λιμενικά έργα.
– 16,4 εκατομ. για οδικά έργα.
– 3,1 εκατομ. για σχολεία.
Μάλιστα κατηγορούν την Περιφερειάρχη, Ρόδη Κράτσα, ότι δεν “θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει, έστω και εκ των υστέρων το Περιφερειακό Συμβούλιο”.
Η παράταξη κάνει αναφορά στην επιστολή του Μ. Φόρτε, εκπρόσωπου της ΠΕΔ-ΙΝ στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ/ΕΣΠΑ, ότι “η απόφαση αυτή ελέγχεται για την νομιμότητα της».
Η παράταξη ΑΝΑΣΑ αναφέρει επίσης:
“Τελικά η περιφερειάρχης αναγκάστηκε να επαναλάβει την συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης με το ίδιο θέμα, προκειμένου να διαγραφεί η παρατυπία της πρώτης απόφασης. Στην νέα αυτή συνεδρίαση, όμως, αποκαλύφθηκε η σοβαρή αντίθεση των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης των Ιονίων Νήσων στην μεθόδευση αυτή με την οποία αφαιρέθηκαν πολύτιμοι πόροι από τα Ιόνια Νησιά ταξιδεύοντας… στο άγνωστο. Η μεταφορά των 30,1 εκατ. ευρώ καταψηφίστηκε από πέντε αυτοδιοικητικούς, οι οποίοι διέσωσαν την τιμή της ΠΙΝ αρνούμενοι να ακολουθήσουν την κυβέρνηση και την περιφερειάρχη στην υφαρπαγή πόρων που ανήκουν αποκλειστικά στην ΠΙΝ και τους πολίτες της”.

Είναι προφανές, καταλήγει η ΑΝΑΣΑ, ότι η περιφερειάρχης «βολεύτηκε» με το αίτημα της κυβέρνησης να μεταφερθούν πόροι στο ΕΠΑΝΕΚ, κι αυτό γιατί αδυνατεί απολύτως να αξιοποιήσει το ΕΣΠΑ και τα 231 εκατομμύρια που αναλογούν στην ΠΙΝ για αναπτυξιακούς σκοπούς.
Η ΑΝΑΣΑ προειδοποιεί ότι μέσα σε έντεκα μόλις μήνες η ΠΙΝ έπεσε τρεις (τουλάχιστον) θέσεις και βρίσκεται πλέον στην έβδομη θέση μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας ως προς την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020. Και ο κίνδυνος να βρεθεί στην τελευταία θέση είναι πλέον υπαρκτός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος