Άμεσα οι προκαταβολές για το “Μπάλο” δεσμεύτηκε από την Κέρκυρα ο Στ. Πέτσας

Τη δέσμευση ότι θα εκδοθεί άμεσα η ΚΥΑ, από τα συναρμόδια υπουργεία, για την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών από την κακοκαιρία «Μπάλος», ανακοίνωσε από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται για διήμερη επίσκεψη, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας. Κατά συνέπεια, όπως είπε, στις επόμενες εβδομάδες θα εγκριθούν οι φάκελοι για την προκαταβολή 20%  για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Ο κ. Πέτσας επισήμανε επίσης ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ) έχει ήδη χρηματοδοτηθεί με 500 χιλιάδες ευρώ, για αποκαταστάσεις ζημιών που προκλήθηκαν από τον Μπάλο, ενώ υπάρχει εκκρεμότητα ύψους 1,5 εκ. για την συνέχιση των αποκαταστάσεων.

Ο Αναπλ. Υπουργός επιβεβαίωσε επίσης την χρηματοδότηση για την ανέγερση σχολικού κέντρου στην περιοχή Γουβιά, την κατασκευή ανοιχτού κολυμβητηρίου στο ΝΑΟΚ και την κατασκευή κλειστού προπονητηρίου του Κ.Γ.Σ. στις Αλυκές. Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης έχουν ενταχθεί έργα 9,5 εκ. ευρώ για την ΠΙΝ με σημαντικότερο  αυτό της αστικής ανάπλασης. Τέλος ανακοίνωσε ότι αρχές Μαρτίου θα ενταχθεί το έργο που αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Περιφέρειας και θα ακολουθήσει η ένταξη της πρότασης της Περιφέρειας για το Ψηφιακό Μουσείο.

Άμεσα οι προκαταβολές για το “Μπάλο” δεσμεύτηκε από την Κέρκυρα ο Στ. Πέτσας
sdr

Ο κ. Πέτσας είχε συνάντηση με τη δήμαρχο κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, επισκέφθηκε το ΝΑΟΚ όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση και τον Ολυμπιονίκη Σπ. Γιαννιώτη, τον ΚΓΣ αλλά και το κτίριο του ΕΠΑΛ, για την κατάσταση του οποίου δήλωσε ότι «δεν περιποιεί τιμή σε κανένα».

Ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών θα συναντηθεί το απόγευμα με το δήμαρχο της Νότιας Κέρκυρας και αύριο με το δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας.

ΕΡΤ Κέρκυρας – Ρεπορτάζ: Μαρία Παγκράτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος