Α. Αυλωνίτης: Μεγάλες αυξήσεις στη φορολόγηση ακινήτων

Μεγάλες αυξήσεις σε περίπου 20 φόρους θα επιφέρει η αλλαγή στις αντικειμενικές αξίες στην Κέρκυρα εκτιμά ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Βουλευτής και Αν. Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Στη δήλωση του τονίζει ότι “οι νέες τιμές των ακινήτων που θα ισχύσουν από την 1-1-2022 ανεβάζουν στα ύψη περίπου 20 φόρους μεταξύ των οποίων και ο ΕΝΦΙΑ, τέλη, δημοτικά τέλη, που βαρύνουν τα ακίνητα.
Σε ότι αφορά στην Κέρκυρα, η αύξηση των αντικειμενικών τιμών κατά μέσο όρο προσεγγίζει το 52%. Ίσως, είναι η μεγαλύτερη αύξηση που έχει γίνει ποτέ, ενδεικτικό των εισπρακτικών διαθέσεων της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου. Οριζόντια και σε όλες τις δημοτικές μας ενότητες θα ισχύει αυτό, με εκείνες των Εσπερίων, Αχιλλείων και Φαιάκων να υφίστανται το διπλασιασμό των αξιών τους”.
“Η χρονική στιγμή – σημειώνει – δε που επιλέγεται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει μεγάλες επιβαρύνσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά και τα μεσαία στρώματα.
Μην ξεχνούμε πως, η τελευταία παρέμβαση της κυβέρνησης στον ΕΝΦΙΑ έδειξε ότι κύριο μέλημά της είναι η ελάφρυνση των μεγάλων ιδιοκτησιών και των υψηλών εισοδημάτων.
Μετά το αποτυχημένο άνοιγμα του τουρισμού στα νησιά μας, η κυβέρνηση με τη φορομπηχτική της πολιτική δίνει το τελειωτικό της χτύπημα σε έναν κόσμο που χαροπαλεύει να επιβιώσει. Όσο η φορολογική ικανότητα των πολιτών χωλαίνει, τόσο η κυβέρνηση εντείνει την επίθεσή της, βαθαίνοντας τον ταξικό χαρακτήρα των σχεδίων της”.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ