900.000 ευρώ για την μεταφορά 8.000 τόνων απορριμμάτων από τον χώρο υγειονομικής ταφής στη Λευκίμμη

Την απόφαση χρηματοδότησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το ποσό των 900.000 ευρώ, προκειμένου να μεταφερθούν από τον χώρο υγειονομικής ταφής στη Λευκίμμη οι 8.000 τόνοι δεματοποιημένων απορριμμάτων, γνωστοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Το αίτημα αυτό έχει κατατεθεί από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και προέδρου του ΦοΔΣΑ Ι.Ν., Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η οποία ζητούσε την ιδιαίτερη μέριμνα του Υπουργού για άμεση απομάκρυνση των δεματοποιημένων απορριμμάτων από τον χώρο υγειονομικής ταφής στη Νότια Κέρκυρα.

Στα δέματα συνολικού βάρους 8.000 τόνων προκλήθηκαν σοβαρές φθορές από ακραία καιρικά φαινόμενα τον Νοέμβριο του 2019, με το Υπουργείο Εσωτερικών να εξασφαλίζει χρηματοδότηση 900.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του ΠΔΕ για θεομηνίες και φυσικές καταστροφές. Με τον τρόπο αυτό δίνεται λύση σε ένα χρόνιο αίτημα και πρόβλημα, το οποίο ταλανίζει τη ζωή και την εικόνα της Κέρκυρας και ιδιαιτέρα την περιοχή της Λευκίμμης συμβάλλοντας παράλληλα και κύρια στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. 

«Ο ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων αποδεικνύει εμπράκτως την αποτελεσματικότητά του, αλλά και τη σημασία της αποστολής του επιλύοντας προβλήματα που διαχρονικά ταλανίζουν την κοινωνία και το περιβάλλον. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση παθογενειών και κρίσιμων προβλημάτων στη διαχείριση απορριμμάτων, αλλά και των εμποδίων που παρεμβάλλονται, με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών», τόνισε η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ιονίων Νήσων και Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος