Κέρκυρα: «Εκσυγχρονισμένος» Άγιος Βασίλης μοιράζει δώρα από 3d εκτυπωτή

Το 2024 ξεκινά με θετική είδηση από την Κέρκυρα επομένως θα είναι μια καλή χρονιά. Μια ολόκληρη οικογένεια “Άγιοβασίληδων” μοιράζουν δώρα στα παιδιά της Κέρκυρας και κυρίως μοιράζουν χαρά , χαμόγελα και αισιοδοξία. Αποτελούν τη ζωντανή απόδειξη ότι δεν χάθηκε η ανθρωπιά στην εποχή της επιθετικότητας, της λατρείας του χρήματος και της απαισιοδοξίας.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να τους συναντήσουν σήμερα Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στο Πεντοφάναρο, στις 6.30 μ,μ,. Θα ακολουθήσει υπαίθριο πάρτι στο Λιστόν. Αργότερα στις 7.30 μ.μ. θα συνεχίσουν στην Ανουντσιάτα.

Όσο κι αν φαίνεται ψεύτικο, πράγματι υπάρχει μια οικογένεια , μαζί με τους φίλους τους, οι οποίοι αποφάσισαν να γίνουν Αγιοβασίληδες της Κέρκυρας. Ξεκίνησαν λοιπόν εδώ και 3 χρόνια να αγοράζουν στην αρχή, μικρά δωράκια και να τα μοιράζουν στα παιδιά, στον Πέλεκα. Σιγά – σιγά εξελίχθηκαν και άρχισαν να κατασκευάζουν τα δωράκια αυτά. Φέτος ξεκίνησαν από νωρίς. Τα “ξωτικά” του Άγιου Βασίλη αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία. Αξιοποίησαν τα hoby τους, αγόρασαν έναν 3d εκτυπωτή σχεδίασαν τα δωράκια τους και τα εκτύπωσαν! Τα δώρα ήταν πολλά. Ο εκτυπωτής “κάηκε”. Δεν σταμάτησαν. Αγόρασαν 3 εκτυπωτές 3d. Δημιούργησαν ολόκληρο εργαστήριο. Σήμερα τα εκσυγχρονισμένα “ξωτικά” γέμισαν το σάκο του Άη Βασίλη με δώρα, μετέτρεψαν τον παλιό τους “σκαραβέο” σε μαγικό όχημα που σέρνει ένα έλκηθρο, τα στόλισαν με λαμπάκια και μπαίνουν στην πόλη.

Μια φίλη τους από την Αθήνα της οποίας η οικογένεια διαθέτει ένα φούρνο – ζαχαροπλαστείο, συμπλήρωσε με τη δική της φαντασία το όραμα της οικογένειας και δημιούργησε μπισκοτάκια – Αγιοβασίληδες τα οποία έστειλε να μοιραστούν στα παιδιά.

Στην αρχή, μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για διαφημιστικό κόλπο. Όχι. Είναι απλώς εθελοντισμός, κίνηση ανθρωπιάς, πίστη ότι η αγάπη “πιάνει τόπο” όχι μόνο όταν την λαμβάνει κανείς αλλά και όταν την προσφέρει.

Πρόκειται για την οικογένεια Βέργη από τον Πέλεκα. Στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ μιλήσαμε με το γιο, Σπύρο Βέργη που ανέλαβε να τους εκπροσωπήσει. Είναι καταπληκτικός ο τρόπος που σκέφτεται. Απλός, ανθρώπινος, ζεστός, προσιτός. Εικόνες μπορεί να δει κανείς στη σελίδα που δημιούργησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την εκδήλωση που πραγματοποίησαν στο χωριό Κυνοπιάστες την παραμονή των Χριστουγέννων, από την πορεία κατασκευής του έλκηθρου και το εργαστήρι τους .

https://www.facebook.com/profile.php?id=61554196010768

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος