Κέρκυρα: Αντεγκλήσεις μεταξύ Δήμου, αντιπολίτευσης και νέας δημοτικής αρχής για το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι

Τους λόγους για τους οποίους δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος τις γιορτές το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι δημοσιοποίησε η αντιδήμαρχος πολιτισμού. Η κα Χρυσούλα Τόμπρου κάνει λόγο για την έλλειψη απαρτίας στα δημοτικά συμβούλια προ των εκλογών, που εμπόδισε τη λήψη σχετικών αποφάσεων ενώ αναφέρθηκε και στο καθυστερημένο ενδιαφέρον από πλευράς της νέας δημοτικής αρχής.

«Η δική μας θητεία λήγει στις 31/12 και θα ήταν άκομψη  εκ μέρους μας αλλά και δεσμευτική η συνέχιση των εκδηλώσεων από την 1η Ιανουαρίου και για 15 ακόμη ημέρες από τη νέα δημοτική αρχή, αναφέρει χαρακτηριστικά. Κυρίως, σε ό,τι αφορά τη διοικητική υποστήριξη των εκδηλώσεων, τον συντονισμό υπηρεσιών, εργαζομένων, εθελοντών και των πολιτιστικών μας σωματείων. Επίσης, η νέα δημοτική αρχή δεν εκδήλωσε εγκαίρως ενδιαφέρον για τυχόν συνεργασία και διευθέτηση των ομολογουμένως απαιτητικών ζητημάτων που σχετίζονται με την πραγματοποίηση του «Χριστουγεννιάτικου Παραμυθιού». Μόλις χθες ο νέος Δήμαρχος κ. Πουλημένος ζήτησε και ενημερώθηκε για την προσπάθεια την οποία καταβάλαμε, επιτυχώς κατά την άποψή μας. Τα παραπάνω, αλλά και ο ελάχιστος χρόνος που απομένει, λειτούργησαν και λειτουργούν απαγορευτικά στο να δημιουργήσουμε και φέτος το «Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι» όπως το γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια».

Υπήρξαν αποφάσεις από τον Απρίλιο δηλώνει η αντιπολίτευση

Την ίδια ώρα με ανακοίνωση τους επτά δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης  απαντούν στην ανακοίνωση της αντιδημάρχου επισημαίνοντας ότι οι εκδηλώσεις του δήμου έχουν ψηφιστεί από τον Απρίλιο του 2023. Μάλιστα όπως υποστηρίζουν υπήρξε ομόφωνη  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπερψηφίστηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων 2023, καθώς επίσης υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία και 4 αναμορφώσεις προϋπολογισμού.

«Ας μην προσπαθεί επομένως η απερχόμενη δημοτική αρχή να ‘’νίψει τας χείρας της’’ για όσα δυσμενή έχει προκαλέσει  στο Δήμο, γιατί οι συνδημότες έχουν και νου και γνώση και αντιλαμβάνονται πως το «Παραμύθι» δεν είναι πια ελκυστικό, ενόψει της παράδοσης της σκυτάλης».

Τιμωρητική η διάθεση της απερχόμενης δημοτικής αρχής για τα παιδιά δηλώνει ο νέος δήμαρχος

Επίσης με ανακοίνωση του και ο νέος δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας Στ. Πουλημένος με παρέμβαση του αναφέρει ότι “η θητεία της δημοτικής αρχής λήγει στις 31/12 και συνεπώς , την ευθύνη προετοιμασίας, ανάθεσης κλπ. για το στήσιμο και τη λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, έχουν αυτοί που το οργάνωσαν και τα προηγούμενα 4 χρόνια. «Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι συναντηθήκαμε με την αρμόδια Αντιδήμαρχο, προσφερθήκαμε να συμβάλουμε στην επίλυση του προβλήματος οικονομικής και διοικητικής αδυναμίας, στήνοντας ταχύτατα, με εθελοντές συμπολίτες μας, τους αγορασμένους από το Δήμο οικίσκους και τον συμπληρωματικό εορταστικό διάκοσμο, χωρίς την παραμικρή δημόσια δαπάνη/ Στην πρόταση αυτή εισπράξαμε, την επομένη, μετά από συνεννόηση με τη Δήμαρχο, απορριπτική απάντηση, όπως αυτή ανακοινώθηκε και στον τύπο.».Η πρόδηλη τιμωρητική διάθεση καταλήγει ο κος Πουλημένος  συνοδευόμενη από μετεκλογική πολιτική αδιαθεσία, στερεί δυστυχώς τα μικρά παιδιά από μια καθιερωμένη γιορτή χαράς, που τόσο την περίμεναν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος