Επίσκεψη της πριγκίπισσας της Ιαπωνίας στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα θα βρεθεί από τις 29 Μαϊου έως την 1η Ιουνίου, η Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής στη χώρα μας.

Η πριγκίπισσα θα επισκεφθεί το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, στο οποίο στεγάζεται μία από τις σημαντικότερες συλλογές ιαπωνικής τέχνης στην Ευρώπη. Η επίσκεψη της μικρότερης κόρης του Πρίγκιπα Ακισίνο, διαδόχου του Ιαπωνικού Θρόνου και αδερφού του Αυτοκράτορα Ναρουχίτο, πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση της Ελλάδας, στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024 και της επετείου των 125 χρόνων από την υπογραφή του «Συμφώνου Φιλίας, Εμπορίου και Ναυτιλίας» που αποτέλεσε την έναρξη των επίσημων σχέσεων των δύο χωρών.

Η πριγκίπισσα Κάκο αναμένεται να αφιχθεί στην Κέρκυρα την Τετάρτη 29 Μαΐου και θα επισκεφθεί το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης και το Ορφανοτροφείο. Μάλιστα προ ημερών βρέθηκε στο νησί ο νέος Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Ιτό Κοΐτσι και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γιάννη Τρεπεκλή και με τον Δήμαρχο Κ. Κέρκυρας Στέφανο Πουλημένο, όπου και συζήτησαν για την προγραμματισμένη επίσκεψη της Πριγκίπισσας στην Κέρκυρα.

Η πριγκίπισσα θα συνοδεύεται από πλήθος διαπιστευμένων Γιαπωνέζων δημοσιογράφων ενώ το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Μαΐου θα επισκεφθεί το Ορφανοτροφείο και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα την υποδεχθούν στο ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo  ο Δήμαρχος Κ. Κέρκυρας και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η πριγκίπισσα θα περπατήσει στο ιστορικό κέντρο με κατάληξη στο παλαιό φρούριο και την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 30 Μαΐου, θα επισκεφθεί το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος