Κέρκυρα: Με λαμπρότητα και πολλούς επισκέπτες το Πάσχα στην Κέρκυρα

Με λαμπρότητα και κατάνυξη αλλά και πολλούς επισκέπτες γιορτάστηκε το Πάσχα στην Κέρκυρα.

Υπολογίζεται ότι οι επισκέπτες στο νησί που έφθασαν με αεροπλάνα και πλοία ήταν περίπου διπλάσιοι από πέρυσι. Ακριβή στοιχεία για τις ημέρες του Πάσχα δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί αλλά ο απολογισμός που δημοσιεύει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τον μήνα Απρίλιο 2016, καταγράφει αύξηση 27,01 % από το εσωτερικό της χώρας και 9,45 % από το εξωτερικό, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Σύμφωνα με στοιχεία του λιμανιού υπολογίζονται οι πασχαλινές αφίξεις σε περίπου 35 χιλ.
Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι χιλιάδες επισκέπτες του νησιού τις ημέρες του Πάσχα, καθώς παρά την όποια ταλαιπωρία λόγω του μεγάλου όγκου του κόσμου, τα έθιμα των ημερών και οι ομορφιές του νησιού τους αποζημίωσαν πλήρως και στην πλειονότητά τους, δηλώνουν ότι θα επισκεφθούν και πάλι τις άγιες ημέρες την Κέρκυρα. Εν τω μεταξύ, τις ημέρες αυτές βρέθηκαν στο νησί και πολλοί ομογενείς, καθώς και μέσα ενημέρωσης της ομογένειας των ΗΠΑ, όπου έριξαν το δικό τους παραδοσιακό μπότη και μετέδωσαν τις εκδηλώσεις στους Έλληνες της Αμερικής.
Στην τουριστική προβολή που έκαναν από κοινού η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η ΠΕΔΙΝ αποδίδει ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος την αυξημένη τουριστική κίνηση του Πάσχα. Επίσης ανακοινώνει ότι μέσω της
Marketing Greece, θα υπάρχει συνεχώς η παρουσία των Ιονίων Νήσων στο Youtube με τα δρώμενα του Πάσχα.
Στις μειωμένες τιμές των ξενοδοχείων και των μεταφορικών μέσων καθώς και στο γεγονός ότι ήταν όλα τα ξενοδοχεία ανοιχτά και περιφερειακά της πόλης αποδίδει ο Βασίλης Καλούδης την τουριστική κίνηση των ημερών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος