Κέρκυρα: Διάλογος για την ανάδειξη της Πόρτα Ρεάλε

Την πρόταση για την ανάδειξη μέρους των ευρημάτων της Πόρτα Ρεάλε θα υποστηρίξει ο Δήμος στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού συμβουλίου.

Παράλληλα θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση του έργου της πεζοδρόμησης της οδού Ευγεν. Βουλγάρεως, μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, που είναι ασφυκτικές – 20 Δεκεμβρίου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το έργο – επιχώνοντας τα ευρήματα αλλά χωρίς να πέσει μπετόν ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να αναδειχθούν σε μεταγενέστερη περίοδο. Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος στους πολίτες που πραγματοποίησαν συγκέντρωση χθες στο δημ. Θέατρο.
Επίσης ενημέρωσε ότι η αρχαιολογική υπηρεσία ζήτησε ήδη την επέκταση των ανασκαφών και στα πεζοδρόμια της περιοχής. Οι πολίτες εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους μήπως η ανάδειξη του έργου παραπεμφθεί στις Ελληνικές καλένδες αλλά από την άλλη πλευρά κατανοούν ότι δεν είναι δυνατόν να καθυστερήσει το έργο διότι οι επιπτώσεις θα είναι δυσάρεστες για την οικονομική δραστηριότητα της πόλης τόσο εξαιτίας του γεγονότος ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είναι κεντρικότατος όσο και εξαιτίας του ότι ολοκληρώνεται το ΕΣΠΑ λήγει, από το οποίο χρηματοδοτείται το έργο, και η νέα χρηματοδότηση θα πρέπει να αναζητηθεί σε επόμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, πράγμα που σημαίνει χρονοβόρες διαδικασίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος