Ξεκίνησε το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πιστοποίησης εθελοντών

Με τους πρώτους 136 εθελοντές, από όλη την Ελλάδα, ξεκίνησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας Εθελοντισμού HELPHELLAS για την κατάρτιση και πιστοποίηση Εθελοντών.

Το πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, είναι εναρμονισμένο με τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και συνδέει για πρώτη φορά τον Εθελοντισμό με την Εκπαίδευση ολιστικά στη Χώρα μας σε 20 διαφορετικούς θεματικούς τομείς.
«Πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να συνδέσουμε την εκπαίδευση με τον εθελοντισμό θεωρώντας ότι υπάρχουν αρκετές δεξιότητες και γνώσεις που είναι σημαντικές για όποιον επιθυμεί να είναι ενεργός πολίτης, να συμμετέχει στα κοινά και να προσφέρει στον τομέα που τον αγγίζει πιο πολύ» ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Εθελοντισμού HELPHELLAS, Γιώργος Γαμπιεράκης.
Η εκπαίδευση που προσφέρεται είναι εξ αποστάσεως σε σύγχρονη κι ασύγχρονη μορφή με πιστοποιημένους Εκπαιδευτές Ενηλίκων, μεταξύ των οποίων και τη Δραμινή εκπαιδεύτρια, Κατερίνα Χατζηδημητρίου. Περιλαμβάνει τρία επίπεδα στα οποία παρέχονται ανά επίπεδο Βεβαίωση παρακολούθησης, Πιστοποιητικό παρακολούθησης και Πιστοποίηση φορέων υλοποίησης του Εκπαιδευτικού προγράμματος που διαρκεί συνολικά 5 μήνες.
Πρώτοι θεματικοί τομείς εκπαίδευσης που προετοιμάζονται είναι αυτοί της Πολιτικής Προστασίας “Help to Protect”, Προστασίας του Περιβάλλοντος “Help Green”, Προστασίας Ζώων Συντροφιάς “Help Animals”, Κοινωνικής Συνοχής & Υποστήριξης “Help the People”.
Στους στόχους της Ακαδημίας είναι, μεταξύ των θεματικών της, να εντάξει και την σύνδεση του Εθελοντισμού με τον Απόδημο Ελληνισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος