Το Υπουργείο Ναυτιλίας απαντά στην ερώτηση της Τ. Ελευθεριάδου για τη γραμμή Νέα Πέραμος – Θάσος

Την αποκλειστική ευθύνη των πλοιοκτητριών εταιρειών σε ό,τι αφορά την προοπτική επαναλειτουργίας της γραμμής Νέας Περάμου – Θάσου, σημειώνει σε απάντηση του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου.

Όπως αναφέρει το αρμόδιο Υπουργείο, μεταξύ άλλων, η Θάσος συνδέεται με την Καβάλα με δύο ακτοπλοϊκές γραμμές και ως εκ τούτου καλύπτεται η ανάγκη «αδιάκοπης καθημερινής σύνδεσης από και προς το νησί».

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης σημειώνει ότι το Υπουργείο εξετάζει θετικά κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία που στοχεύει στην αύξηση της προσφοράς και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ενώ τονίζεται ότι ο λιμένας Ελευθερών διαθέτει την κατάλληλη υποδομή προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως πορθμείο.

Υπενθυμίζεται ότι στην ερώτησή της η κ. Ελευθεριάδου ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι «με την επαναλειτουργία του λιμένα Ν. Περάμου θα δοθεί επιπλέον κίνητρο για τους τουρίστες να επισκεφτούν το νησί της Θάσου» συμπληρώνοντας ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα συμβάλει «στον επιμερισμό του βάρους του κυκλοφοριακού φορτίου που αντιμετωπίζει η πόλη της Καβάλας, καθώς και του επαρχιακού δικτύου που συνδέει την Εγνατία Οδό με το λιμάνι της Κεραμωτής».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος