Το παιδί – θαύμα της Καβάλας με νέα πρωτότυπη ιδέα – Ένα 100% χειροποίητο κουτί υπολογιστή (video)

Μια νέα πρωτότυπη ιδέα παρουσιάζει το «παιδί-θαύμα» της Καβάλας, Δημήτρης Χατζής. Πρόκειται για το Ascos Case ένα 100% χειροποίητο κουτί υπολογιστή με έμφαση στην πρωτότυπη σχεδίαση και απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Ο Δημήτρης Χατζής είχε εντυπωσιάσει όταν το 2014, μαθητής τότε της Γ’ τάξης γυμνασίου, είχε καταφέρει δημιουργήσει έναν οικιακό εκτυπωτή τρισδιάστατων αντικειμένων και ένα χρόνο αργότερα το ανθρωποειδές ρομπότ «Troopy».

Σήμερα είναι φοιτητής στο Πολυτεχνείο του Βερολίνου. Λόγω του κορονοϊού, αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Καβάλα. “Έτσι βρήκα την ευκαιρία να ασχοληθώ και να υλοποιήσω την ιδέα μου” ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας.

Σύμφωνα με το AMΠΕ, στη νέα καινοτόμα ιδέα του, το «Ascos Case», παρουσιάζει ένα βιομηχανοποιημένο κουτί PC σε μια σειρά από παραλλαγές (χρωματικές, υλικών κ.ά.), καλαίσθητο και πλήρως λειτουργικό για κάθε χώρο εργασίας. Τα δε υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο, είναι φιλικά στο περιβάλλον και μπορούν να ανακυκλωθούν ή να βιοδιασπασθούν.

Η ιδέα, με πλήρες ιστορικό του τρόπου που ξεκίνησε και των ανθρώπων αποτελούν την ομάδα εργασίας του, έχει αναρτηθεί από χθες στη διαδικτυακή πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης, crowdfunding της Kickstarter και ήδη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος