Το Δραμινό μάρμαρο στο επίκεντρο γλυπτικής δράσης στο Κάτω Νευροκόπι

Η έννοια του συνόρου αποτελεί την έμπνευση έξι καταξιωμένων γλυπτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι δημιουργούν τα έργα τους στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας.

Πρόκειται για την δράση «Marble Peak» που ξεκίνησε την Κυριακή 3 Οκτωβρίου και θα συνεχιστεί έως το τέλος του μήνα, σε μια προσπάθεια ανάδειξης και προβολής τόσο της Ελληνικής όσο και της διεθνούς μαρμαρογλυπτικής δημιουργίας, στην καρδιά́ του ελληνικού́ μάρμαρου, το Κάτω Νευροκόπι Δράμας.
Καθημερινά στον αύλειο χώρου του πρώην Επαρχείου, οι δημιουργοί εξελίσσουν τα έργα τους. Πρόκειται για τους Giorgie Cpajak από́ τη Σερβία, Viktar Kopach από́ τη Λευκορωσία, Nilhan Sesalan από́ την Τουρκία, Ciprian Hopirtean από́ τη Ρουμανία, Kamen Tanev από́ τη Βουλγαρία, ενώ την Ελληνική́ συμμετοχή́ εκπροσωπεί ο Οδυσσέας Τοσουνίδης από την Προσοτσάνη Δράμας.
Παράλληλα, οργανώνονται εργαστήρια με παιδιά για τη γνωριμία τους με την γλυπτική.
Στο πλαίσιο του Marble Peak θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές ομιλίες από αξιόλογους καλεσμένους, με στόχο τη βελτιστοποίηση των μοντέλων συνεργασίας μεταξύ́ όλων των εμπλεκόμενων κλάδων στο χώρο του μαρμάρου.
Η δράση Marble Peak πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Emphasis, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας- Θράκης και την Ένωση Ξενοδόχων Δράμας. Με την οικονομική́ υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού́ και Αθλητισμού́ και του Ελληνικού́ Οργανισμού́ Τουρισμού́.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος