Την Τρίτη η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, θα τελεστεί αύριο Τρίτη στις 5:30 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας, η εξόδιος Ακολουθία για τον μακαριστό Μητροπολίτη, Παύλο. Στη συνέχεια, η ταφή θα πραγματοποιηθεί στην Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος Σίψας, όπως ο ίδιος επιθυμούσε.

«Υπήρξε ένας από τους πιο φωτισμένους Ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας αλλά και της Ορθοδοξίας. Η απώλειά Του μας συγκλόνισε και μας βύθισε σε ανείπωτη θλίψη» αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο αντιπεριφερειάρχης, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.

Η Τρίτη 3 Μαΐου είναι ημέρα πένθους για τη Δράμα. Σε όλα τα δημόσια κτήρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Δράμας θα παραμείνουν κλειστές.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας, κατά κόσμον Αλέξανδρος Αποστολίδης, γεννήθηκε στην Βέροια το 1963. Βρισκόταν στην γενέτειρά του για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων από το ολοκαύτωμα της Νάουσας, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας. Εκεί οι γιατροί έκριναν σοβαρή την κατάστασή του και μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου νωρίς το πρωί της Δευτέρας έφυγε από τη ζωή από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Διακρινόταν για την μεγάλη αγάπη για την πατρίδα του τον Πόντο, την οποία εξέφραζε με κάθε τρόπο. Έβαλε επιτακτικά το θέμα της επιστροφής των κειμηλίων που εκλάπησαν από την Μονή Εικοσιφοινίσσης, από τους Βούλγαρους τον Μάρτιο του 1917. Μάλιστα κατηγορούσε την Πολιτεία ότι αργούσε να κινήσει διαδικασίες για την επιστροφή τους.

Τέλος, δεν δίστασε να έρθει σε αντιπαράθεση με μέρος της κοινωνίας της Δράμας, κατά την περίοδο του κορονοϊού, επιμένοντας στην τήρηση των μέτρων στις εκκλησίες για την προστασία των πιστών (βλέποντας τις τραγικές απώλειες που είχε η Δράμα). Μάλιστα είχε υποβάλει μήνυση κατά δύο ατόμων που μέσω του διαδικτύου τον είχαν προσβάλει με εκφράσεις για τον ίδιο βαρύτατες.

Από τις 9 το πρωί σήμερα Δευτέρα 2 Μαΐου οι καμπάνες του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, στο κέντρο της Δράμας, ηχούν πένθιμα.

Τοποτηρητής της Μητρόπολης Δράμας ορίστηκε ο Μητροποίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, Παντελεήμων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος