Θάσος: Διαμαρτυρία για το κλείσιμο τραπεζικού καταστήματος στα Λιμενάρια

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν τους κατοίκους της νότιας Θάσου, αύριο Παρασκευή (27/8/21), στις 8 το πρωί, έξω από την Τράπεζα Πειραιώς στα Λιμενάρια, τα συνταξιουχικά σωματεία της περιοχής, ο Αγροτοκτηνοτροφικός και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων, με αφορμή το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος.

Πρόκειται για το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα στην νότιο τμήμα της Θάσου που καλύπτει τις ανάγκες 6.000 κατοίκων και των πολύ περισσότερων παραθεριστών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Εντάσσεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Τράπεζας με την αύξηση των ηλεκτρονικών δυνατοτήτων που παρέχει στους πελάτες της, ωστόσο δημιουργεί μεγάλα προβλήματα κυρίως τους συνταξιούχους, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και δεν αντέχουν το κόστος των συνεχών μετακινήσεων στην πρωτεύουσα του νησιού, για τις συναλλαγές τους.
Η απόφαση της Τράπεζας αρχικά ήταν να κλείσει το υποκατάστημα στις αρχές Αυγούστου, μετατέθηκε όμως για τα μέσα του Σεπτέμβρη.
Σχετική ερώτηση έχουν καταθέσει στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, οι οποίοι θέτουν το ζήτημα ότι «η συγκεκριμένη τράπεζα -ως διάδοχος της Αγροτικής- διαχειρίζεται το σύνολο σχεδόν των αγροτικών δανείων και καταθέσεων και η επικείμενη παύση λειτουργίας του καταστήματος, θα πλήξει άμεσα και συντριπτικά την οικονομική δραστηριότητα κατοίκων και εργαζομένων που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παρουσία τράπεζας, ειδικά δε για τους αγρότες και μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους». Ζητούν επίσης να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτήν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος