Σιωπηρές συγκεντρώσεις σε Καβάλα και Δράμα για τα θύματα των Τεμπών

Δύο σιωπηρές συγκεντρώσεις στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή στην Καβάλα.

Κάλεσμα για συγκέντρωση απευθύνουν οι φοιτητικές οργανώσεις του ΔΙΠΑΕ για τη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας. Ζητούν πλήρη διαλεύκανση των αιτιών του δυστυχήματος, «να μην συγκαλυφθεί τίποτα» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους οι φοιτητές των τμημάτων Πληροφορικής, Φυσικής, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και Χημείας του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα.

Σε σιωπηρή διαμαρτυρία καλεί τους Καβαλιώτες η οργάνωση «Αλληλεγγύη για Όλους», στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας. «Πενθούμε τους νεκρούς μας, ζητάμε την αλήθεια» τονίζεται στο σχετικό κάλεσμα.

Συμβολική συγκέντρωση οργανώνει το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας, η τοπική Γραμματεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.. Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του νομού και τους εργαζομένους στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα να δώσουν το «παρών» στην συγκέντρωση συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και διαμαρτυρίας «ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος και χασούρα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος