Σειρά βιβλίων για την εκπαιδευτική δράση «Παίζουμε βιβλίο;» της Βίκυς Ξανθοπούλου

Τη δική της απάντηση στο εύλογο ερώτημα γονιών και εκπαιδευτικών, «πώς να αγαπήσουν τα παιδιά το διάβασμα;», ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της δελεαστικής ενασχόλησής τους με το διαδίκτυο, δίνει η νηπιαγωγός Βίκυ Ξανθοπούλου με το πολυβραβευμένο project «Παίζουμε βιβλίο;».

Σειρά βιβλίων για την εκπαιδευτική δράση «Παίζουμε βιβλίο;» της Βίκυς Ξανθοπούλου«Η έμπνευση ήρθε πριν από επτά χρόνια, όταν ένιωσα να βρίσκομαι σε αδιέξοδο στην εκπαίδευση και αναζήτησα ένα τρόπο να εξελίξω τον τρόπο διδασκαλίας συνδυάζοντάς τον με αυτό που αγαπώ επίσης πολύ, την λογοτεχνία» εξηγεί η ίδια, μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας.
Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό στην πρόκληση να γνωρίσουν ένα βιβλίο βιωματικά, με τη δική τους ενεργή συμμετοχή. «Έβλεπα τα παιδιά να χαίρονται, να αλλάζουν, να αναγνωρίζουν αξίες, να συνεργάζονται» λέει η κ. Ξανθοπούλου.
Πρόσφατα η εκπαιδευτική μέθοδος «Παίζουμε βιβλίο;» κυκλοφόρησε σε μια σειρά βιβλίων από τις εκδόσεις «Παπαδόπουλος», όπου γενναιόδωρα η νηπιαγωγός και συγγραφέας πλέον, Βίκυ Ξανθοπούλου, μοιράζεται την μεθοδολογία της με εκπαιδευτικούς, βιβλιοθηκονόμους, εμψυχωτές, γονείς και γενικά ανθρώπους που επιθυμούν να προάγουν την φιλαναγνωσία. Έχουν κυκλοφορήσει δύο καλοσχεδιασμένα βιβλία που αφορούν παιδιά ηλικίας 3-6 ετών και 6-9 ετών, ενώ την επόμενη χρονιά θα κυκλοφορήσει και το τρίτο της σειράς για ηλικίες 9-12 ετών.
Παράλληλα, από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορεί και το Escape Book «Μια νύχτα στην Ακρόπολη», ένα βιβλίο δραστηριοτήτων της κ. Ξανθοπούλου, σε εικονογράφηση Νίκης Λεωνίδου, που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά, παίζοντας, ζωγραφίζοντας, κόβοντας σχήματα, λύνοντας γρίφους, να περιηγηθούν στην Ακρόπολη του Χρυσού Αιώνα του Περικλή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος