Σαμοθράκη: Κλειστά τα σχολεία λόγω παγετού – Τι λέει ο δήμαρχος του νησιού (video)

Τα χιόνια κάλυψαν απ’ άκρη σε άκρη την Σαμοθράκη με τον δήμαρχο του νησιού, Νίκο Γαλατούμο, να δηλώνει στην ΕΡΤ ότι το έργο του απιοχιονισμού είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτό και τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα.

«Ακόμα και το λιμάνι έχει αρκετά χιόνια. Ο Διομήδης ξεκίνησε από τη Δευτέρα ενώ την Τρίτη ήταν η μεγαλύτερη επιδείνωση με ανέμους 10 μποφόρ και πολύ μεγάλη θύελλα. Το έργο του αποχιονισμού είναι πολύ δύσκολο».

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» εξαιτίας του παγετού οι μετακινήσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες, συνιστώντας στους οδηγούς να προσέχουν πάρα πολύ, ιδίως στον οικισμό της χώρας.

«Τα μηχανήματα 4X4 μετακινούνται με το ζόρι. Είναι πολύ δύσκολη η μετακίνηση των μαθητών καθώς δεν μπορούν ούτε από τα σπίτια τους να βγουν, αλλά και η μεταφορά τους με λεωφορεία αυτή την στιγμή, στην κατάσταση που είναι οι δρόμοι, είναι πολύ δύσκολη», προαναγγέλλοντας ότι τα σχολεία θα μείνουν κλειστά και αύριο, Παρασκευή.

Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στους δρόμους της παλιάς πόλης, που είναι και τα μεγαλύτερα, ο κ. Γαλατούμος ανέφερε ότι έχει ζητήσει τη συνδρομή της περιφέρειας.
«Έχουμε έρθει σε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη να μισθώσουμε μικρά μηχανήματα για να μπουν στα στενά της πόλης, όπου το πρόβλημα με το χιόνι είναι πιο έντονο».

Αναφορικά με την ηλεκτροδότηση ο δήμαρχος Σαμοθράκης ανέφερε ότι η ΔΕΔΗΕ έκανε υπεράνθρωπη προσπάθεια και κατάφερε να διατηρήσει την παροχή ρεύματος στο νησί, πλην ορισμένων περιπτώσεων που και αυτές αποκαθίστανται το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος