Νέα στοιχεία για το ειδεχθές έγκλημα στην Καβάλα – Τι λέει στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος

Συνεχίζουν να συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του φρικτού εγκλήματος στην Καβάλα με θύμα την 31χρονη μητέρα και το 11 μηνών μωρό της.

Την ίδια ώρα η μικρή κοινωνία του ορεινού οικισμού της Λεκάνης στον Δήμο Νέστου, ανατολικά της Καβάλας, παραμένει σοκαρισμένη μετά το διπλό φονικό.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του θύματος, Μάρκο Αποστολίδη η ολέθρια σχέση της 31χρονης με τον κτηνοτρόφο ξεκίνησε πριν από τεσσεράμισι χρόνια, όταν στο τέλος του 2017 η αδικοχαμένη κοπέλα ήρθε στο χωριό της μητέρας της, προκειμένου να ολοκληρώσει μια εργασία στο πλαίσιο των σπουδών της.

“Κατά ένα παράδοξο τρόπο το θύμα ήταν λάτρης της φύσης, του ζωικού βασιλείου. Αυτά ήταν τα ενδιαφέροντά της… Ερωτεύτηκε τον τόπο της μητέρας της και όπως φαίνεται αργότερα στο πρόσωπο του δράστη βρήκε τον άνθρωπο, που ενσάρκωνε τα όνειρά της”, λέει ο κ. Αποστολίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

“Η αδικοχαμένη μητέρα συντηρούσε τον δράστη”

Ο κ. Αποστολίδης αποκαλύπτει πως η 31χρονη πλήρωνε και τάιζε τον 56χρονο κτηνοτρόφο, τον άνθρωπο δηλαδή που λίγο πριν στρέψει την μονόκαννη καραμπίνα στο κεφάλι του, σκότωσε το 11 μηνών βρέφος μπροστά στα μάτια της μητέρας του και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα εκτέλεσε εν ψυχρώ και την ίδια.

“Αισθανόταν εδώ και καιρό ότι κινδυνεύει”

“Η άτυχη γυναίκα δεχόταν λεκτική βία από τον δράστη, η οποία μετεξελίχθηκε σε αυτό το ειδεχθές έγκλημα. Παράλληλα, υπήρχε και ένα καθεστώς οικονομικής εκμετάλλευσης και όχι μόνο… Αυτή η κοπέλα δεν ήταν μόνο σύντροφος του ανθρώπου αυτού, αλλά στην πραγματικότητα ήταν συνοδοιπόρος σε μια πολύ δύσκολη δουλειά την οποία έκανε”, εξηγεί ο κ. Αποστολίδης.

“Ήθελε να προστατέψει το παιδί της”

Η κατάσταση άρχισε να γίνεται πιο ασφυκτική μετά και την έλευση του παιδιού τους. Ο δράστης δεν επιθυμούσε ούτε κατά διάνοια να αλλάξει τον τρόπο ζωής τους. Ήθελε να ζει μέσα σε μια καλύβα, οι συνθήκες υγιεινής ήταν αδιανόητες… Το χάσμα που χώριζε πλέον αυτούς τους δύο ανθρώπους ήταν τεράστιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος