Καβάλα: «Ζούμε τραγελαφικές καταστάσεις στο νοσοκομείο»

Την αγανάκτησή του για τους ασθενείς που απευθύνονται στο νοσοκομείο για νοσηλεία και αρνούνται την θεραπευτική αγωγή των γιατρών εξέφρασε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καβάλας, Βαγγέλης Καμπουρίδης.

Τόνισε ότι το σύστημα δέχεται πιέσεις, κατά κύριο λόγο, από ασθενείς που δεν είναι εμβολιασμένοι. Και παρά τις προσπάθειες τους, οι γιατροί, που πολλές φορές εργάζονται δύο και τρεις βάρδιες για να υποστηρίξουν το σύστημα, έρχονται αντιμέτωποι με αρνήσεις ασθενών να δεχθούν την αγωγή που προτείνουν.
«Αν οι ασθενείς νομίζουν ότι ξέρουν καλύτερα πώς θα θεραπευτούν, ας καθίσουν στο σπίτι τους να ακολουθήσουν την δική τους αγωγή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπουρίδης. «Εφόσον επιλέγουν να έρθουν στο νοσοκομείο και ζητούν βοήθεια, δεν μπορούν να αρνούνται θεραπεία και να ζούμε τραγελαφικές καταστάσεις με όλη αυτή την επιβάρυνση που βιώνουμε. Δεν έχουμε αντοχές, μετά από δύο χρόνια πίεσης, για ανθρώπους που συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο».
Σχεδόν πλήρης είναι η κλινική covid στο Νοσοκομείο Καβάλας. Για τις ανάγκες των ασθενών «ανοίγει» κατά διαστήματα και η δεύτερη κλινική στον 3ο όροφο, ωστόσο δεν μπορεί να παραμείνει σε λειτουργία λόγω έλλειψης προσωπικού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος