Καβάλα: «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» και 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων

Με τους Ιππείς του Αριστοφάνη, από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, ξεκινά στις 3 Ιουλίου το 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων.

Φέτος η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον Διονύσιο Σολωμό, στον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν» και στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

«Γιορτάζουμε τη μεγάλη επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση «διαβάζοντας» ολόκληρο το έργο του Εθνικού μας Ποιητή, προσκαλώντας Έλληνες και ξένους μελετητές, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, χορευτές, μουσικούς, συγγραφείς, κινηματογραφιστές, φωτογράφους, να φτιάξουν παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, ομιλίες και δράσεις πάνω στο έργο του, πάνω σε αυτή τη μεγάλη στιγμή της πατρίδας μας» δηλώνει σχετικά ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Θοδωρής Γκόνης.

Μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστούν τουλάχιστον 35 «δημιουργίες» σε διαφορετικά σημεία της Καβάλας, μεταξύ των οποίων και το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, όπου θα φιλοξενηθούν οι μεγάλες παραστάσεις αρχαίου δράματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, παραγωγές του Εθνικού, του ΚΘΒΕ, του ελεύθερου θεάτρου αλλά και του νέου θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος