Καβάλα: Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Cosmopolis

Κατέφτασαν χθες το πρωί στην Καβάλα τα χορευτικά συγκροτήματα των 8 χωρών που παίρνουν μέρος στο φεστιβάλ Cosmopolis 2017 που πραγματοποιείται στην Χερσόνησο της Παναγίας από χθες μέχρι την Κυριακή 23 του μηνός.

Στο φεστιβάλ Cosmopolis 2017 λαμβάνουν μέρος οι χώρες Πορτογαλία, Μεξικό, Αίγυπτος, Περού, Κροατία, Βουλγαρία, Αρμενία και η Ελλάδα με την Ήπειρο. Θα παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό φεστιβάλ που ενώνει πολιτισμούς και ανθρώπους, αποστάσεις και ηπείρους. Η δήμαρχος κ. Τσανάκα κατά τη υποδοχή των αποστολών σημείωσε ότι «φέτος έχουμε κοντά μας 8 χώρες από 4 ηπείρους με 235 χορευτές που παρουσιάζουν τα δείγματα του πολιτισμού, της ιστορίας , της μαγειρικής , της μουσικής και των τεχνών τους. Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε αυτές τις χώρες που θα έρθουν στην πόλη μας, αφού δεν μπορούμε τόσο εύκολα να πάμε εμείς εκεί».
Στην συνέχεια συγκεντρώθηκαν όλα τα μέλη των αποστολών στην κεντρική πλατεία Ομονοίας όπου παρουσίασαν χορούς των χωρών τους ενώ στις 9 το βράδυ πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ στην συνοικία της Παναγίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος