Καβάλα: Τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό χωρίς εφησυχασμό

Στο χαμηλότερο επίπεδο εξάπλωσης του κορονοϊού βρίσκεται η Ανατολική Μακεδονία (Καβάλα και Δράμα), σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, βάσει του οποίου πλέον λαμβάνονται μέτρα πρόληψης σε κάθε περιοχή.

Πρόκειται για ένα εύχρηστο σύστημα στο οποίο έχουν άμεση πρόσβαση πολίτες και υπηρεσίες ώστε να γνωρίζουν τι ισχύει στην περιοχή τους, ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας ο προϊστάμενoς της Διεύθυνσης Υγείας, Χρήστος Παπαδόπουλος.
Εκτίμησε ότι όντως χρειαζόταν το σύστημα επειδή η εξάπλωση δεν είναι ταυτόχρονη σε όλες τις περιοχές, και θα βοηθήσει σε βάθος χρόνου στη διαχείριση της κατάστασης.

«Ένα γενικό lock down θα ήταν καταστροφικό και άδικο για τις περιοχές όπου οι πολίτες τηρούν τα μέτρα», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος. Προειδοποίησε ότι η καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ανατολική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή αν υπάρχει εφησυχασμός.

Τέλος, κάλεσε τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να είναι περισσότερο προσεκτικά και να μην παραλείψουν φέτος να εμβολιαστούν για τη γρίπη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος