Καβάλα: Τ. Ελευθεριάδου «Οριακή η κατάσταση λειτουργίας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας»

Ερώτηση για την οριακή κατάσταση λειτουργίας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Καβάλας, κατέθεσε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου.

Όπως σημειώνεται, “οι ελάχιστες λειτουργίες του Κέντρου καλύπτονται από μία ψυχίατρο, η οποία μετακινείται από την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας, με αποτέλεσμα αφενός να αποδυναμώνεται η κλινική στην οποία εργάζεται, αφετέρου να ξεπερνά τα ανθρώπινα όρια αντοχής, γεγονός που εκ των πραγμάτων είναι μη αποτελεσματικό”.

«Λόγω της πανδημικής κρίσης και του παρατεταμένου εγκλεισμού, έχουν αυξηθεί τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία λόγω της ελλιπέστατης στελέχωσης του ΚΨΥ, δεν μπορούν να τύχουν της αρμόζουσας προσοχής» αναφέρει η κ. Ελευθεριάδου, τονίζοντας ότι το καθολικό δικαίωμα των πολιτών στην ψυχική υγεία είναι υποχρέωση της Πολιτείας να το εξασφαλίζει χωρίς οποιαδήποτε διάκριση.

Η βουλεύτρια Καβάλας ρωτά τον Υπουργό Υγείας σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Καβάλας, αν είναι στους σχεδιασμούς του Υπουργείου η άμεση προκήρυξη θέσεων ψυχιάτρου και παιδοψυχιάτρου για το Κέντρο και ποιος είναι ο γενικότερος σχεδιασμός της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση της Ψυχικής Υγείας στην χώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος