Καβάλα: Σύλληψη συμμορίας για διακίνηση ναρκωτικών

Τέσσερα μέλη συμμορίας, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στο νομό Καβάλας, καθώς και δύο άτομα, τα οποία παρείχαν συνδρομή στα μέλη της σπείρας σε μεταφορά ναρκωτικών, συνελήφθησαν στην πόλη και σε οικισμό της περιοχής.

Οι συλλήψεις επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολή Εγκλήματος.

Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς και δύο αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση.

Προηγήθηκαν εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών, από τις οποίες προέκυψε, ότι οι τέσσερις από τους δράστες (δύο αλλοδαποί και δύο ημεδαποί) ενώθηκαν και δημιούργησαν δομημένη εγκληματική συμμορία, με διακριτούς ρόλους και σκοπό τη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης στο νομό Καβάλας.

Ο ένας από τους αλλοδαπούς δράστες διαπιστώθηκε, πως είχε ηγετικό ρόλο στη σπείρα και αναλάμβανε την αποθήκευση – απόκρυψη των ναρκωτικών σε δασική περιοχή του Αγίου Ανδρέα Καβάλας, ενώ οι άλλοι τρεις ήταν επιφορτισμένοι με την μεταφορά και διακίνηση τους.

Στο σημείο απόκρυψης οι δράστες αποθήκευαν τα ναρκωτικά μοιρασμένα με τρόπο, ώστε να είναι έτοιμα προς διακίνηση, ενώ κατά τη μετάβαση και παραλαβή τους χρησιμοποιούσαν μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, με σκοπό να αποφεύγουν τον έλεγχο και την ταυτοποίηση τους από τις αστυνομικές αρχές.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών προέκυψε, ότι οι άλλοι δύο ημεδαποί δράστες, την 17-5-2021 το πρωί, παρείχαν συνδρομή στη σπείρα για τη μεταφορά ποσότητας ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, ενεργώντας από κοινού και υπό την καθοδήγηση μέλους της σπείρας, με τη χρήση ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και μίας δίκυκλης μοτοσικλέτας, μετέφεραν ποσότητα κάνναβης από τη Θεσσαλονίκη στο παραπάνω σημείο απόκρυψης.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης βρέθηκαν στο σημείο απόκρυψης των ναρκωτικών και στις οικίες των δραστών 2.908,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 17,4 γραμμάρια κοκαΐνης, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, μέσα νόθευσης ναρκωτικών ουσιών, 2 δίκυκλες μοτοσικλέτες, 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 2 μπουφάν και 3 κράνη μηχανής, 3.945 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος