Καβάλα: Στο νοσοκομείο αντιμετωπίζονται τα περιστατικά κορονοϊού

Στο νοσοκομείο της Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα περιστατικά κορονοϊού από την περιοχή, ενώ υποστηρίζονται και ασθενείς από τη Δράμα και τις Σέρρες.

Με 36 κλίνες λειτουργεί ως κλινική Covid-19 ο πέμπτος όροφος του Νοσοκομείου, ενώ έχει οργανωθεί ο μισός χώρος του 3ου ορόφου με άλλες 38 κλίνες και δυνατότητα επέκτασης, αν χρειαστεί.

Σήμερα στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Καβάλας νοσηλεύονται 31 άτομα. Παράλληλα, με 12 κλίνες λειτουργεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid όπου νοσηλεύονται 5 ασθενείς, δύο από τις Σέρρες, δύο από την Δράμα και ένας από την Καβάλα.

Καθημερινά γίνονται περίπου 100 τεστ από το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Νοσοκομείου. Την Κυριακή έγιναν 56, εκ των οποίων τα 24 βγήκαν θετικά. «Δυστυχώς είναι ανοδική η πορεία των κρουσμάτων με βάση τα τεστ που κάνουμε στο Νοσοκομείο», ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας ο διοικητής του, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, ο οποίος επανέλαβε ότι γίνονται τεστ μόνο σε άτομα τα οποία έχουν παραπεμπτικό γιατρού ή έχουν ειδοποιηθεί από τον ΕΟΔΥ. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι με κλείσιμο αρχικά της εστίασης και πλέον με την καραντίνα θα επιτευχθεί μείωση των κρουσμάτων.

Πλέον, στο Νοσοκομείο της Καβάλας εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, εκτός από την Οφθαλμολογική Κλινική, όπου γίνονται εγχειρίσεις καταρράκτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος