Καβάλα: Στην Εισαγγελία οι φάκελοι των γιατρών χωρίς αντισώματα

Στην Εισαγγελία μεταβιβάζει σήμερα (15 Σεπτεμβρίου) η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας τους φακέλους των δύο γιατρών του, οι οποίοι έχουν καταθέσει πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, ωστόσο εντοπίστηκαν χωρίς αντισώματα.

Στην χθεσινή περίπτωση με τη γιατρό, που κατέθεσε πιστοποιητικό εμβολιασμού από την Βουλγαρία, το πιστοποιητικό είχε ελεγχθεί, ήταν γνήσιο και καθόλα νόμιμο καθώς προέρχεται από νοσοκομείο χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο η γυναικολόγος, που είναι υπήκοος Βουλγαρίας, υποβλήθηκε σε τεστ αντισωμάτων, καθώς ήταν η μοναδική περίπτωση εμβολιασμού από το εξωτερικό.

Η ίδια, δηλώνει πως έχει κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J και προφανώς τα εμβόλια δεν «την πιάνουν».

Να θυμίσουμε πως στο Νοσοκομείο της Καβάλας ελέγχονται 14 υγειονομικοί, που προσκόμισαν πιστοποιητικά νόσησης τον Αύγουστο και δεν έχουν εμβολιαστεί. Σε αυτή την κατηγορία είναι η περίπτωση με τον δεύτερο υγειονομικό, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα των αντισωμάτων έσπευσε να εμβολιαστεί.

Πέντε ακόμη εργαζόμενοι από τους 14, που έχουν ελεγχθεί έχουν βρεθεί με αντισώματα. Η ολοκλήρωση της έρευνας αναμένεται προς το τέλος της εβδομάδας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος