Καβάλα: Στη Θάσο ο πρώτος σταθμός του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Το «ταξίδι» του σε όλη τη χώρα, με πρώτο σταθμό το νησί της Θάσο, ξεκινά το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή. Το σύνθημά του είναι «Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, “για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη», εμπνευσμένο από το ποίημα «Όπως ο Κερέμ» του Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων το Σάββατο 5 Αυγούστου στην πλατεία της Καλλιράχης, θα πραγματοποιηθεί  ομιλία από την Χριστίνα Στεργίου μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης της ΚΝΕ και αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι από το Μουσικό Εργαστήρι Θάσου.

Θα ακολουθήσει το Σάββατο 12 Αυγούστου, στο θεατράκι του Λιμένα, πολιτική ομιλία από την Άρτεμις Ανδρονικίδου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας της ΟΠ Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι από τους «Πρίμα Βίστα».

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 13 Αυγούστου στα Λιμενάρια στις αποθήκες των Μεταλλείων. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλία από τον Γιάννη Βασιλειάδη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από το Μουσικό Εργαστήρι Θάσου και λαϊκό γλέντι από τους «Πρίμα Βίστα».

Σε όλες τις εκδηλώσεις στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος