Καβάλα – Πυρκαγιά στο Διαλεκτό: Έκλεισε η Εγνατία, εκκενώθηκαν επτά οικισμοί(βίντεο)

Εγκλωβίστηκαν στις φλόγες δυο πυροσβέστες που έχουν πάθει εγκαύματα-Κάηκε Πυροσβεστικό όχημα

Πυρκαγιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Διαλεκτό Καβάλας σε δασική έκταση, ενω καίγονται και ελαιώνες μαζί με καλλιέργειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια του Διαλεκτού και κινείται προς την Τ.Κ Δαμασκηνιάς.

Στις 16.45 ήχησε νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Νέου Ξεριά, του Παλαιού Ξεριά και του Γέροντα να εκκενώσουν προς κόμβο Χρυσούπολης.

Παράλληλα εστάλη πριν απο λίγο και νέο μήνυμα στους κατοίκους της Δαμασκηνιάς, Εκλεκτού και Αβραμυλιάς να εκκενώσουν με κατεύθυνση νότια προς Παλαιά Εθνική Οδό.

Νωρίτερα είχε σταλεί μύνυμα απο το 112 για εκκένωση του οικισμού του Διαλεκτού με κατεύθυνση επίσης νότια προς Παλαιά Εθνική Οδό.

Επι τόπου επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενω ρίψεις νερού κάνει ένα (1) αεροσκάφος. Η φωτιά μαίνεται κοντά στην Εγνατία Οδό.

Εγκλωβισμός πυροσβεστών στις φλόγες

Εν τω μεταξύ κατά την διάρκεια της προσπάθειας κατάσβεσης της φωτιάς εγκλωβίστηκαν μέσα στις φλόγες πυροσβεστικά οχήματα που έχουν υποστεί ζημιές, ενα εκ των οποίων έχει καεί. Έχουν τραυματιστεί δυο πυροσβέστες που έπαθαν εγκαύματα, ο ένας στο πρόσωπο και ο άλλος στα χέρια.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος