Καβάλα: Πρώτο βραβείο ταινίας στο Λύκειο Νέας Περάμου

Tο βραβείο καλύτερης ταινίας της κριτικής επιτροπής SAFTAS στο ευρωπαϊκό μαθητικό φεστιβάλ κινηματογράφου και θεάτρου, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη LaFleche της Γαλλίας απέσπασε η ταινία μικρού μήκους Generation Gap… Revisited του Γενικού Λυκείου Νέας Περάμου Καβάλας. Επίτιμος πρόεδρος του φεστιβάλ ήταν ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης κ. Κώστας Γαβράς. Επιμέρους διακρίσεις έλαβαν η Ισπανική και η Γαλλική ταινία.


Το SAFTAS (StudentsAcademy of Film and Theatre Awards) Erasmus+ είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που σκοπό του έχει να φέρει τους μαθητές έξι σχολείων από διαφορετικές χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία, Τουρκία και Ελλάδα) κοντά στην τέχνη του θεάτρου και του κινηματογράφου (www.saftas.eu). Φέτος, τρίτη και τελευταία χρονιά, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη διοργάνωση και συμμετοχή των ομάδων όλων των χωρών στο Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ της LaFleche στη Γαλλία. Οι ομάδες των σχολείων συμμετείχαν με μία ταινία μικρού μήκους και ένα θεατρικό δρώμενο σε θέμα που είχαν επιλέξει οι συντονιστές του προγράμματος. Ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ ήταν διαγωνιστικός και οι νικήτριες ομάδες βραβεύθηκαν με έπαθλα μη χρηματικά.

Καβάλα: Πρώτο βραβείο ταινίας στο Λύκειο Νέας ΠεράμουΗ ελληνική αποστολή αποτελούνταν από δέκα μαθητές τους: Αλέξανδρο Πηγαδά, Θάλεια Κουτζακιώτου, Ιωάννα Μισιρλή, Σπύρο Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ρούμκο, Βαρβάρα Κουρτίδου, Αθανασία Παπαδημητρίου, Βάγια Θωμαΐδου, Κατερίνα Κεσίση, και Αθηνά Παναγιωτοπούλου. Τους μαθητές συνόδευσαν στη LaFleche της Γαλλίας τρεις καθηγητές, η κ. Αράπογλου Κατερίνα, ο κ. Πηγαδάς Βασίλης και η κ. Φελλαχίδου Σοφία.
Η πρώτη προβολή των ταινιών έγινε την Τετάρτη 18 Απριλίου. Την ίδια μέρα η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από μέλη της ομάδας SAFTAS και των έξι χωρών, έκρινε τις ταινίες με βάση το σενάριό τους, καθώς και την αισθητική και τεχνική τους αρτιότητα. Την επομένη, η αποστολή του ΓΕΛ Νέας Περάμου είχε τη χαρά να παρακολουθήσει την τιμητική επαναπροβολή της ταινίας της μέσα στο κατάμεστο θέατρο Coppelia της LaFleche. Εκεί, τα παιδιά παρέλαβαν το βραβείο τους και το δώρο που το συνόδευε, μια φωτογραφική μηχανή.

Στον ίδιο χώρο, και τα δέκα παιδιά επί σκηνής παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο, γραμμένο από το Μιχάλη Ρέμπα, Καβαλιώτη φιλόλογο και συγγραφέα, με τον τίτλο Illusion, εμπνευσμένο από την αλληγορία του σπηλαίου του Πλάτωνα. Η παράσταση πήρε πολύ θετικά σχόλια για την σκηνική παρουσία και την υποκριτική ικανότητα των παιδιών.
Το συγκεκριμένο δρώμενο θα παρουσιαστεί στην Καβάλα, στο πλαίσιο της γιορτής μαθητικού θεάτρου, που οργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στα μέσα Μαΐου.

Οι μουσικές συνθέσεις και η γενικότερη μουσική επιμέλεια τόσο του θεατρικού δρώμενου όσο και της ταινίας ανήκουν στον Κρίστοφερ Μπάκα, μουσικό και καθηγητή κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.
Την επιμέλεια και το συντονισμό όλης της προσπάθειας των μαθητών του ΓΕΛ Νέας Περάμου είχαν οι καθηγητές Αράπογλου Κατερίνα, Πηγαδάς Βασίλης, Γιαγμουρίδου Ευδοκία και Φελλαχίδου Σοφία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος