Καβάλα: Προτάσεις Ιατρικού Συλλόγου για την αντιμετώπιση της πανδημίας

«Το ΕΣΥ αποδυναμώθηκε ιδιαίτερα τα χρόνια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης και σήμερα πιέζεται αφόρητα λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Είναι ευκαιρία η πανδημία να μετατραπεί σε εφαλτήριο για το μέλλον έτσι ώστε με μακροπρόθεσμα ορθές αποφάσεις και χειρισμούς το Σύστημα Υγείας να ενισχυθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας.

Κατά την πρόσφατη γενική του συνέλευση αποφάσισε μια σειρά προτάσεων για την βέλτιστη αντιμετώπιση της πανδημίας. Μεταξύ άλλων προτείνει το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει άμεσα στην υποχρεωτικότητα των anti-COVID19 εμβολιασμών σε όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό Δημόσιων και Ιδιωτικών Μονάδων Υγείας, καθώς και το προσωπικό κλειστών δομών περίθαλψης ευπαθών ομάδων.

Ζητά ακόμη, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας να απεμπλακεί από τη διαδικασία των εμβολιασμών, προκειμένου να αποφορτιστεί και δηλώνουν παρόντες για την ενίσχυση οιοδήποτε εμβολιαστικού κέντρου εκτός νοσοκομείου, με εθελοντές από τα μέλη τους.

Την ίδια ώρα, κάνουν λόγο για κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στις κλινικές νοσηλείας ασθενών με Covid-19 κι αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τόσο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όσο και με αύξηση συμβασιούχων ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος