Καβάλα: Πρόσβαση στο Φρούριο αποκτούν ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα

Σε επεμβάσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε επισκέπτες, θεατές και ΑμεΑ, αλλά και για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του υπαίθριου θεάτρου εντός του εξωτερικού περιβόλου του φρουρίου Καβάλας, προχωρά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι δρομολογούμενες επεμβάσεις οι οποίες αποσκοπούν στην επίλυση των προβλημάτων πρόσβασης στον χώρο εντάσσονται στο πλαίσιο του σχεδιασμού για αναβάθμιση των υποδομών του μνημείου, της ενίσχυσης της προσπελασιμότητας των πολιτιστικών χώρων καθώς και του ρόλου του ως πολιτιστικό πόλο και αναπτυξιακό πόρο για την πόλη της Καβάλας.
Το θέατρο θα αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά ενώ θα δημιουργηθούν χώροι ανάπαυσης και αναψυχής.

Το έργο της διαμόρφωσης διαδρομών για ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα εντάσσεται στο ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης – ΕΣΠΑ 2014-2020. Περιλαμβάνει τη βελτιστοποίηση των υποδομών, όσον αφορά στην πρόσβαση στο μνημείο, την αναβάθμιση του χώρου υποδοχής και των υπηρεσιών για ΑμεΑ, τη διαμόρφωση διαδρομής κίνησης επισκεπτών και ΑμεΑ.

Η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του υπαίθριου θεάτρου στο φρούριο, δρομολογείται μέσω της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και του Δήμος Καβάλας – Municipality of Kavala.

Περιλαμβάνει την αντικατάσταση της υπάρχουσας σκηνής του θεάτρου, την αναδιαμόρφωση των κερκίδων δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο σύνολο και την αντικατάσταση των υφιστάμενων καθισμάτων με προσθήκη και νέων.

Το έργο, χρηματοδοτείται από το ΥΠΠΟΑ με πόρους του Ταμείο Ανάκαμψης, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Καβάλας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος