Καβάλα: Πρόσκληση σε καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους στη “Μεγάλη Λέσχη”

Ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες για να δημιουργήσουν τα έργα τους στο ανακαινισμένο εμβληματικό κτήριο της “Μεγάλης Λέσχης”, απευθύνει ο Δήμος Καβάλας.

Η πρόσκληση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου Crea Centers που επιχειρεί να δημιουργήσει δομές υποστήριξης των πολιτιστικών βιομηχανιών στις πέντε πόλεις εταίρους του (Κωνσταντινούπολη, Byala, Costanza, Mykolaiv, Καβάλα).

Απώτερος σκοπός είναι η δικτύωση και η δημιουργία μιας νέας αγοράς για τα παραγόμενα πολιτιστικά προϊόντα στο γεωγραφικό χώρο της Μαύρης Θάλασσας.

Στον χώρο της “Μεγάλης Λέσχης” θα λειτουργήσουν εργαστήρια μουσικής, κινηματογράφου και νέων τεχνολογιών. Θα δοθεί δωρεάν χώρος εργασίας και εξοπλισμός σε 60 καλλιτέχνες ενώ ο ισόγειος χώρος της “Μεγάλης Λέσχης” θα μετασχηματιστεί σε ανοιχτό εκθεσιακό χώρο που θα διατίθεται για την παρουσίαση των προϊόντων δημιουργίας των καλλιτεχνών που φιλοξενούνται.

Η πρόσκληση αφορά όλους τους καλλιτέχνες (μουσικούς, φωτογράφους, εικαστικούς, new media professionals, κινηματογραφιστές) όλων των ηλικιών, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητο να είναι κάτοικοι Καβάλας και η συμμετοχή τους δεν θα επιφέρει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ίδιους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις στο website https://creacenters.gr/ έως τις 24.12.2022 και μέχρις ότου πληρωθούν οι διαθέσιμες 60 θέσεις. Ωστόσο η πρώτη αξιολόγηση αιτήσεων θα γίνει μέσα στο 2021 για να ξεκινήσει και η παραγωγή στις 1.1.2022.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το πρόγραμμα και τις αιτήσεις, μπορείτε να απευθυνθείτε τηλεφωνικά: 2513500088 ή μέσω email: kavalacreacenter@gmail.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος