Καβάλα: Προς αντικατάσταση το δίκτυο ύδρευσης Αμυγδαλεώνα

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη και του Δημάρχου της πόλης, Θόδωρου Μουριάδη υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Αμυγδαλεώνα».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Tύπου που προηγήθηκε της υπογραφής της, ο Δήμαρχος Καβάλας, τόνισε ότι η πρόταση για την υλοποίηση του έργου υποβλήθηκε από τον πρώην Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Μπάμπη Κουφατζή, ενώ η ένταξη του στο ΕΣΠΑ πραγματοποιήθηκε το 2019 με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστου Μέτιου και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη.

«Πρόκειται για μια κοσμογονία έργων» ανέφερε ο κ. Μουριάδης και πρόσθεσε πως «με τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν από τη ΔΕΥΑΚ, θα διασφαλιστεί αφενός μεν η ποιότητα του νερού που καταναλώνουν οι πολίτες και αφετέρου η ενεργειακή αναβάθμιση όλου του δικτύου».

Παίρνοντας το λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, σημείωσε ότι «η υπογραφή της σύμβασης για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Αμυγδαλεώνα, καταδεικνύει το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Καβάλας και την Περιφέρεια» και άφησε να φανεί ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ αναμένεται να χρηματοδοτήσει κι άλλα έργα, με την προϋπόθεση να έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη των μελετών από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες.

Το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Αμυγδαλεώνα έχει προϋπολογισμό 1.632.000 ευρώ και ο χρόνος ολοκλήρωσης του είναι 2 χρόνια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος