Καβάλα: Προγράμματα Κατάρτισης Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων

Τα Προγράμματα Κατάρτισης Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων που θα εφαρμόσει ο Δήμος Καβάλας στο προσεχές μέλλον, παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, και η προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Βιβλιοθηκών, Κατερίνα Κουμανίδου.

Στα προγράμματα συμπεριλαμβάνονται και τα άτομα με αναπηρίες σε ειδικότητες σχετικές με τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό. Ωφελούμενοι θα είναι 100 άνεργοι ηλικίας 18-55 ετών και στόχος η απόκτηση γνώσεων, ώστε να βελτιωθεί η δυνατότητά τους για ένταξη στην αγορά εργασίας.

Θα υλοποιηθούν έξι επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης. Τεχνικές κεραμικής και αγγειοπλαστικής, μεταποίησης και επεξεργασίες ξύλου, επεξεργασία και δεματοποίηση καπνού, γραφιστικές τέχνες, ψηφιακό μάρκετινγκ και διάθεση τοπικών προϊόντων μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εστιατορική τέχνη.

Η συνολική αξία του εκπαιδευτικού επιδόματος ανέρχεται σε 750 €. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στη σελίδα katartisikavala.gr που θα είναι ενεργή έως την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

«Ο Δήμος Καβάλας, για άλλη μια φορά, θα γίνει εκπαιδευτικός μοχλός για ανέργους, οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν ιδιαίτερες γνώσεις και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, με τελικό σκοπό να ενταχθούν στην αγορά εργασίας σε ειδικότητες σχετικές με τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό» δήλωσε σχετικά ο κ. Μουριάδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος