Καβάλα: Πολυπληθής απεργιακή συγκέντρωση και πορεία

Από την πολυπληθή παρουσία των δύο μεγαλύτερων σωματείων της Καβάλας, των εργαζομένων στα Πετρέλαια και στα Λιπάσματα, χαρακτηρίστηκε η απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην Καβάλα.

Δύο διαδοχικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Καπνεργάτη, η πρώτη με τη συμμετοχή σωματείων του ΠΑΜΕ και των εργαζομένων στις δύο μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής και η δεύτερη των σωματείων της ΑΔΕΔΥ, του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων φορέων. Στο επίκεντρο των ομιλιών βρέθηκαν οι αλλαγές στα εργασιακά.

Καβάλα: Πολυπληθής απεργιακή συγκέντρωση και πορείαΚαβάλα: Πολυπληθής απεργιακή συγκέντρωση και πορείαΜετά το τέλος της πρώτης συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε μεγάλη πορεία στο κέντρο της πόλης με επικεφαλής τα σωματεία του ΠΑΜΕ και την έντονη παρουσία και τα συνθήματα των εργαζομένων στις δύο Βιομηχανίες.

Η πορεία κατέληξε πάλι στην πλατεία Καπνεργάτη. Εκεί, πριν την δεύτερη συγκέντρωση, με συνθήματα οι εργαζόμενοι επανέλαβαν την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν, ώστε να μην περάσει η Εθελούσια Έξοδος, που προωθείται στα Πετρέλαια αλλά και να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Λιπασματοβιομηχανίας, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει θέση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος