Καβάλα: Πλήθος δράσεων για την αναπηρία

Πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων οργανώνουν σχολεία και φορείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία. Στόχος να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία για τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία.

Έτσι, το Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Νέας Καρβάλης, αύριο Παρασκευή 9-1 το πρωί στο εμπορικό κέντρο Καβάλας, οργανώνει εκδήλωση που περιλαμβάνει μηνύματα των μαθητών για την ημέρα, ομιλία και συζήτηση με την παιδοψυχολόγο κα Αγγελίδου του ψυχολογικού κέντρου «Μαζί μπορούμε», εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, τραγούδια και μουσική. Κατά τη διάρκειά του, μαθητές σχολείων της πόλης θα επισκεφθούν το χώρο, θα ενημερωθούν και προβληματιστούν και θα συνομιλήσουν με την παιδοψυχολόγο για την αναπηρία.
Το Σάββατο, το νεοσύστατο στην Καβάλα Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στην πλατεία Καπνεργάτη στις 11.15 το πρωί και δράσεις στους πεζόδρομους της Καβάλας με χρώματα και μουσικές από την μπάντα των Φιλίππων.
Το απόγευμα του Σαββάτου, η θεατρική ομάδα «Τα φτερά του ονείρου» του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Καβάλας παρουσιάζει στο κοινό την κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες», στις 6.30 το απόγευμα, » στο Αμφιθέατρο του Παπαχρηστίδειου Πνευματικού κέντρου Ελευθερούπολης.
Εκδήλωση με τίτλο «Αναδρομή στις μελωδίες της ψυχής μας» διοργανώνουν ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» το Σάββατο στις 7 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο «Oscar». Η χορευτική ομάδα «Άγγιγμα Ψυχής» του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) και μαθητές από τη Δημοτική Σχολή Χορού, θα πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στη «χώρα» της κίνησης και της μελωδίας όπου οι άνθρωποι επικοινωνούν και εκφράζονται μέσα από το σώμα τους. Η λέξη που κυριαρχεί και δεσπόζει στις ψυχές όλων είναι ο «Χορός».
Τη Δευτέρα, στις 9 το πρωί το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καβάλας σε συνεργασία με το 19ο Δ.Σ Καβάλας θα υλοποιήσει ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης με τίτλο «Κατανοώντας τους φίλους». Θα προβληθούν βίντεο, θα γίνει συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς του ειδικού σχολίου και δραστηριότητες με μαθητές τυπικού και ειδικού σχολείου ως μία ομάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος