Καβάλα: Πλήρεις οι δύο μονάδες covid του Νοσοκομείου

Πλήρεις είναι οι δύο κλινικές covid στο νοσοκομείο της Καβάλας, ενώ 6 άτομα νοσηλεύονται στην Μ.Ε.Θ.

Στον πέμπτο όροφο του Νοσοκομείου νοσηλεύονται 41 ασθενείς, κάτι που ενδεχομένως να αναγκάσει τη διοίκηση για «ανοίξει» και τρίτη κλινική, στον τρίτο όροφο, παρά την μείωση –κυρίως- του νοσηλευτικού προσωπικού λόγω των αναστολών εργασίας.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας, ο διοικητής του Νοσοκομείου, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, εξέφρασε την ελπίδα ότι η μείωση στα κρούσματα θα επιφέρει μείωση και στους νοσηλευόμενους. Παραδέχθηκε ότι οι αναστολές εργασίας δημιουργούν δυσκολίες στη λειτουργία των κλινικών, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ετοιμότητα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.
Από την 1η Σεπτεμβρίου, 108 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου βγήκαν σε αναστολή. Πέντε από αυτούς εμβολιάστηκαν και θα επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους.
«Δεν πρόκειται για μια απλή γρίπη, δυστυχώς, για κάποιους» δήλωσε για τον κορονοϊό στην ΕΡΤ Καβάλας, ο διευθυντής Υγείας, Χρήστος Παπαδόπουλος. «Αργά ή γρήγορα όλοι θα νοσήσουμε με τον τρόπο που εξαπλώνεται. Τα εμβόλια μας προφυλάσσουν από την βαριά νόσηση ή τον θάνατο και περιμένουμε τα νέα φάρμακα αντιμετώπισής του, να δούμε κατά πόσο αποτελεσματικά θα είναι» υποστήριξε. Τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού γιατρών και νοσηλευτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος