Καβάλα: Παραγωγή πετρελαίου σε εξέλιξη

Σημαντικά είναι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τη Ενεργειακή Αιγαίου σε ότι αφορά την εξόρυξη πετρελαίου και τις λοιπές δράσεις. Συγκεκριμένα σε ότι αφορά το κοίτασμα του Πρίνου, καταγράφηκε παραγωγή 1 εκατομμυρίου βαρελιών πετρελαίου ήδη μέσα στο 2016, για πρώτη φορά μετά το 2001.

Έχουν δοθεί στην παραγωγή 4 γεωτρήσεις από τις συνολικά 15 προγραμματισμένες με ημερήσια παραγωγή περίπου 5.000 βαρέλια.
Το Energean Force είναι μόλις ένα από τα εννιά γεωτρύπανα που εκτελούν αυτήν την περίοδο γεωτρήσεις στα νερά της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Πρόσφατα, η Energean ζήτησε και έλαβε προσφορές από εξειδικευμένες ελληνικές και ξένες εταιρείες για την κατασκευή της νέας εξέδρας Lamda που θα τοποθετηθεί στον Πρίνο για την ανάπτυξη του κοιτάσματος «Έψιλον». Θα είναι η πρώτη εξέδρα που τοποθετείται στην Ελλάδα έπειτα από 40 χρόνια. Με τις τρεις ακόμη γεωτρήσεις στον Πρίνο, τη μία στο Βόρειο Πρίνο και τις επτά προγραμματισμένες στο «’Έψιλον», στόχος είναι η ημερήσια παραγωγή να φτάσει τις 10.000 βαρέλια στα τέλη του 2018.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος