Καβάλα: Πάμε κλασική;

Διήμερο αφιέρωμα στην κλασική μουσική διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Καβάλας σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καβάλας.

Καβάλα: Πάμε κλασική;Το αφιέρωμα περιλαμβάνει μουσική παράσταση για την κλασική μουσική από την κλασική ορχήστρα και τη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και ομιλία του δημοσιογράφοι, ιστορικού μουσικής, Γιώργου Μονεμβασίτη. Συγκεκριμένα:
** Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» και ώρα 20.30 τη μουσική παράσταση με τίτλο «Πάμε κλασική;». Κορυφαία μουσικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου παρελαύνουν ενώπιόν μας, ερμηνευμένα από την κλασική ορχήστρα και χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας. Εκλεκτά και οικεία μουσικά θέματα ξορκίζουν την εικόνα της «απόμακρης» και «για ολίγους» κλασικής μουσικής και καταδεικνύουν το μεγαλείο της αμεσότητας και της διαχρονικότητάς της. Προλογίζει και σχολιάζει ο Γεώργιος Β. Μονεμβασίτης, συγγραφέας, δημοσιογράφος, κριτικός και ιστορικός μουσικής.
Διεύθυνση Ορχήστρας/ διδασκαλία/επεξεργασίες: Χρυσούλα Μίσχου
Διεύθυνση Χορωδίας/διδασκαλία: Κωνσταντία Κύπρου

** Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» και ώρα 6 το απόγευμα την ομιλία με τίτλο «Αυτό, κάτι μου θυμίζει…». Μία γοητευτική παρουσίαση με μουσικά παραδείγματα που σχετίζονται με την «κλοπή» και τη «μίμηση» στη μουσική. Ομιλητής: Γεώργιος Β. Μονεμβασίτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος