Καβάλα: Οκτώ χρόνια λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών

Χίλιες γυναίκες υποστηρίχθηκαν από το Συμβουλευτικό Κέντρο του δήμου Καβάλας κατά τη διάρκεια της 8ετούς λειτουργίας του.

«Παλέψαμε πολύ όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου η Δομή να γίνει γνωστή και αποδεκτή από την τοπική κοινωνία» ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας, η ψυχολόγος Μαρία Στεργίδου, καθώς η βία κατά των γυναικών ήταν, και σε πολλές περιπτώσεις παραμένει ακόμη, ταμπού.
Στο Κέντρο απευθύνονται γυναίκες θύματα βίας αλλά και τρίτα πρόσωπα που επιθυμούν να βοηθήσουν όταν γνωρίζουν κάποια προβληματική κατάσταση. Από το 2015, το Κέντρο υποστηρίζει γυναίκες που υφίστανται διακρίσεις όπως μονογονείς, άνεργες, ΑμΕΑ κ.α.
Κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου ανταποκρίθηκαν στις αυξημένες ανάγκες τις οποίες δημιούργησε η πανδημία. Από τα σπίτια τους, με τις υπηρεσίες να υπολειτουργούν, αντιμετωπίζοντας τις ίδιες ανησυχίες και φόβους, στάθηκαν στο πλευρό όσων χρειάστηκαν βοήθεια. «Επιλέξαμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή και να διευρύνουμε το πεδίο συμβουλευτικής και σε θέματα που άπτονται του κορονοϊού» είπε η κ. Στεργίδου. Έχοντας πλέον την εμπειρία των προβλημάτων που δημιούργησε η καραντίνα και ο κορονοϊός, συμβουλεύει: «Όταν όλα γύρω μας αισθανόμαστε ότι καταρρέουν, δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας, αλλά να βρίσκουμε νόημα σε πράγματα πολύτιμα που δεν είναι αυτονόητα και να προχωράμε με αισιοδοξία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος