Καβάλα: Οι μαθητές «βιώνουν» την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Εκδήλωση, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Δήμος Καβάλας και ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ της περιοχής.

Από κοινού με την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Π.Ε. Καβάλας, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Καβάλας και με τη συμμετοχή του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ της «Δημωφέλεια», καλούνται οι μαθητές μέσα από βιωματικές δραστηριότητες που θα υλοποιήσουν, να κατανοήσουν και να νιώσουν – όσο είναι δυνατόν – την καθημερινότητα, τις ανάγκες και τον αγώνα των ατόμων με αναπηρία.

Η εκδήλωση θα γίνει στην Πλατεία των Ηρώων (κάτω από το Δημαρχείο Καβάλας), την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, από τις 9:30 έως 12:30. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο Αμφιθέατρο Π.Ε. Καβάλας.

Θα υπάρξει επίσης επαφή με το αλφάβητο της νοηματικής γλώσσας, προσομοίωση κίνησης με αναπηρικό αμαξίδιο για άτομα με κινητική αναπηρία, προσομοίωση κινητικότητας τυφλών με λευκό μπαστούνι, σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille. Παράλληλα μαθητές του Ειδικού Σχολείου γράφουν, ζωγραφίζουν τις επιθυμίες τους σε σελιδοδείκτες και τους χαρίζουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος