Καβάλα: ΟΕΧΒΕ: «Απόλυτη Στήριξη στους Εργαζόμενους στα Πετρέλαια»

Σε ανακοίνωσή της για τις εξελίξεις στα Πετρέλαια, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος, χαρακτηρίζει «… παράνομη και καταχρηστική ενέργεια» την απόλυση 24 εργαζόμενων από την εταιρία ENERGEAΝ. “Οι εργαζόμενοι προέβησαν σε σειρά παραπτωμάτων, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια εργαζομένων, περιβάλλοντος και εγκαταστάσεων στη διάρκεια της κατάληψης του εργοστασίου” υποστηρίζει η εταιρία.

«Η Καβάλα τείνει να μετατραπεί σε Ειδική Οικονομική Ζώνη με την προφανή μεθόδευση εργολαβοποίησης της βιομηχανικής παραγωγής ενός ολόκληρου Νομού, όπου θα κυριαρχούν τα εξευτελιστικά μεροκάματα, η πλήρης ανασφάλεια και η ελαστικότητα χωρίς εργασιακά δικαιώματα» συμπληρώνει η Ομοσπονδία τονίζοντας πως «η τοπική κοινωνία επιβάλλεται να σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους των Πετρελαίων και των Λιπασμάτων».

«Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και τα Συνδικάτα σύσσωμα και με κάθε δυνατό μέσο απαιτείται να στηρίξουμε αυτό τον αγώνα που μας αφορά όλους. Χθες τα Λιπάσματα, σήμερα τα Πετρέλαια, αύριο όλοι εμείς» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η εταιρία Energean αναφέρει ότι «ήρθε σε αυτήν την δύσκολη θέση, μετά τα όσα αδιανόητα έζησαν τους προηγούμενους μήνες, όπως, μεταξύ άλλων, την κατάληψη των εγκαταστάσεων, την παραβίαση εντολών της διοίκησης και τον αποκλεισμό της από τις εγκαταστάσεις, τα διαδοχικά πειθαρχικά παραπτώματα και τα επεισόδια σε βάρος συναδέλφων… Ήδη η Energean προχώρησε στην πρόσληψη των 4 νέων εργαζομένων την οποία εντελώς παράνομα είχαν μπλοκάρει οι καταληψίες του εργοστασίου καθώς και σε μία ακόμη στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, της Ασφάλειας και του Περιβάλλοντος. Παράλληλα, η εταιρεία δρομολογεί προσλήψεις για την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται από τις αποχωρήσεις και οι οποίες είναι απαραίτητες στο νέο κεφάλαιο της ιστορίας του Πρίνου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος