Καβάλα: «Μια ιστορία αποχαιρετισμών» στο 65ο Φεστιβάλ Φιλίππων

Την εκδήλωση – ομιλία «Μια ιστορία αποχαιρετισμών», διοργανώνει την Πέμπτη 11 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο Καρνάγιο Καβάλας, το 65ο Φεστιβάλ Φιλίππων. Ο Κώστας Καναβούρης μιλά για τους πρόσφυγες του ’22 και τους πρόσφυγες όπου γης, .

«Ο άνθρωπος είναι καμωμένος για να επιστρέφει. Να επιστρέφει εκεί που πρωτομίλησε, εκεί που για πρώτη φορά αντίκρισε τον ήλιο, εκεί που ένιωσε το πρώτο χάδι, εκεί που ονειρεύτηκε το πρώτο του όνειρο. Κι αυτό που λέμε πατρίδα και μητρίδα στην ουσία δεν είναι τόπος. Είναι το ζείδωρο αεράκι από λέξεις, μυρωδιές, χειρονομίες, ήχους, εικόνες που, ποτέ μα ποτέ, δεν θα ξανασυναντηθείς μαζί τους πάρα μονάχα εκεί: στον τόπο των παιδικών σου ηλικιών, στον τόπο όπου η γλώσσα δεν απέχει και πολύ από την γλώσσα των πουλιών, της θάλασσας, από τον ήχο της πεδιάδας πάνω από τα στάχια, από τον ήχο του βουνού που κάνει το δέντρο, δάσος και το φύλλωμα, χρώμα. Πατρίδα είναι ο τόπος της υπομονής. Ένας τόπος που σε περιμένει για πάντα».

Καβάλα: «Μια ιστορία αποχαιρετισμών» στο 65ο Φεστιβάλ ΦιλίππωνO Kώστας Kαναβούρης γεννήθηκε στην Kαβάλα το 1955. Eίναι πτυχιούχος Πολιτικών Eπιστημών. Aπό το 1992 είναι μέλος της EΣHEA. Δούλεψε στις εφημερίδες Pιζοσπάστης, Nέα Mεσημβρινή, Έθνος, Eπενδυτής. Eπίσης στους ραδιοφωνικούς σταθμούς 902 Aριστερά στα FM και Planet 104,5. Έχουν εκδοθεί οκτώ συλλογές του με ποιήματα, ένα βιβλίο με δημοσιογραφικά κείμενα, μια συλλογή αφηγημάτων, και μια νουβέλα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος