Καβάλα: Με ντοκιμαντέρ για τη Μεγάλη Λέσχη ξεκινούν τα «Ελευθέρια»

Με την προβολή ντοκιμαντέρ για τα εγκαίνια του κτιρίου της Μεγάλης Λέσχης ξεκινούν την Τρίτη 22 Ιουνίου, οι εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας για τον εορτασμό των «Ελευθερίων 2021». Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις 9.30 το βράδυ, στην παραλία της πόλης, στο ύψος της προτομής του Κανάρη.

Πρόκειται για μια ψηφιακή περιήγηση της ιστορικής διαδρομής της Μεγάλης Λέσχης, ενός κτιρίου με μοναδική αρχιτεκτονική Αυστριακού Μπαρόκ στην Ελλάδα, από το 1909 έως και σήμερα.
Στο ντοκιμαντέρ μιλούν ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και οι πρώην δήμαρχοι Δήμητρα Τσανάκα, Κωστής Σιμιτσής, Στάθης Εριφυλλίδης, η Πρόεδρος της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Κυριών Καβάλας, Σμαρώ Νικολαΐδου, ο αντιπεριφερειάρχης Α.Μ.Θ. Πολιτισμού (την χρονική περίοδο 2011 -2012), Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, πρ. δημοτικός σύμβουλος, Ανδρέας Γράσσος. Την μουσική σύνθεση, που πλαισιώνει το ντοκιμαντέρ, έγραψε η Καθηγήτρια Πιάνου, Αλεξία Βαρβέρη.
Την Τετάρτη 23 Ιουνίου, στον ίδιο χώρο θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Οι Καβαλιώτες που πήραν μέρος στην ελληνική επανάσταση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος