Καβάλα: Μακάριος Λαζαρίδης: «Επιστρέψαμε στην κανονικότητα»

«Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις πρώτες 100 ημέρες μιας κυβέρνησης που αποδείχθηκε έτοιμη, μιας κυβέρνησης που για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση και μετά έχει τέτοια αντιστοιχία προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων, κάνοντας πολλά περισσότερα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, από αυτά που προεκλογικά είχε υποσχεθεί» δήλωσε στην ΕΡΤ Καβάλας ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό της χώρας και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη , συμπληρώνοντας «Έχουμε δρόμο μπροστά μας, όμως πιστεύω η χώρα επέστρεψε στην κανονικότητα».

Αναφορικά με τα αναπτυξιακά θέματα του νομού και ειδικότερα όσον αφορά την επένδυση των Λουτρών των Ελεύθερών ο κ. Λαζαρίδης δήλωσε ότι η επένδυση έχει ξεμπλοκάρει και προχωρά κανονικά. Είναι της τάξης των 30 εκατομμυρίων Ευρώ , αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά είναι η πρώτη σε ένταση εργασίας (200 θέσεις εργασίας άμεσες για 12 μήνες το χρόνο και περίπου 800 με 1000 έμμεσες).

Στο επενδυτικό σχήμα, είπε, θα συμμετάσχουν και ξένοι επενδυτές (Ινδοί) που διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία όσον αφορά τον ιαματικό τουρισμό, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για την ανάπτυξη της περιοχής και την γενικότερη ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Π.Ε. καβάλας. Σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη σε Ροδόπη και Έβρο ο κ. Λαζαρίδης επεσήμανε την αναγκαιότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού της Σαμοθράκης με την Καβάλα, ενώ χαιρέτισε την πρόταση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ. Χρήστου Μέτιου για την «αναβίωση» του δημοσιογραφικού συνεδρίου στο νησί των Καβείρων προτείνοντας ωστόσο την αναβάθμιση του χαρακτήρα του από Πανελλαδικό σε Διεθνές.

Ο κ. Λαζαρίδης σχολίασε δηκτικά την πρόταση του κ. Μέτιου για ένα ακόμη δημοσιογραφικό συνέδριο που θα αφορά τον περιφερειακό τύπο, αυτήν την φορά, στην έδρα της Περιφέρειας λέγοντας ότι «ο Περιφερειάρχης θα πρέπει να καταλάβει ότι η περιφέρεια δεν είναι μόνο η Ροδόπη και η Κομοτηνή. Υπάρχουν και άλλοι τέσσερεις νομοί (Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και ο Έβρος) και δεν μπορούν όλα να γίνονται στην Ροδόπη. Θα πρέπει να αντιληφθεί ο κ. Μέτιος ότι είναι Περιφερειάρχης όλης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και όχι μόνο της Ροδόπης» δήλωσε εμφαντικά ο κ. Λαζαρίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος