Καβάλα – Μ. Λαζαρίδης: «Προχωρά η νέα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Αμφίπολη-Ν. Καρβάλη-Τοξότες»

Προχωρά, σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριου Λαζαρίδη, η διαδικασία για την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη-Αμφίπολη-Νέα Καρβάλη-Τοξότες.

«Πρόκειται για ένα θέμα που επί χρόνια τίθεται στο δημόσιο διάλογο και ήρθε η ώρα να λάβει «σάρκα και οστά» από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε υλοποίηση της σχετικής προεκλογικής του δέσμευσης» ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης.

Την ίδια ώρα τόνισε την ανάγκη «αξιοποίησης των συγκοινωνιακών κόμβων» και σύνδεσης της περιοχής «με το διεθνές δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών», εξηγώντας ότι «ο νομός αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο διεθνούς σημασίας τόσο λόγω της γεωγραφικής του θέσης όσο και λόγω της δυνατότητας συνδυασμού μεταφορών που διαθέτει».

Η Ανατολική Σιδηροδρομική Εγνατία θα έχει μήκος 206 χιλιόμετρα, θα είναι γραμμή υψηλών ταχυτήτων λόγω της μορφολογίας του εδάφους και αποτελεί κομβικό κομμάτι του ολοκληρωμένου Αναπτυξιακού Σχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις συνδυασμένες μεταφορές.

Είναι ένα από τα έξι μεγάλα σιδηροδρομικά έργα που θα πραγματοποιηθούν με σκοπό να συνδέσουν σημαντικά λιμάνια με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα ενίσχυση της διασυνοριακής σύνδεσης με την υπόλοιπη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ισχυροποίηση της στρατηγικής θέσης της Βόρειας Ελλάδας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος