Καβάλα: Καταδίκη απόλυσης εργαζομένου-προέδρου Σωματείου

Συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματίσει για σήμερα το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας, με θέμα την παράνομη και προκλητική απόλυση, όπως αναφέρει, του προέδρου του.

«Ο εργαζόμενος απολύθηκε μόλις ενημέρωσε την εργοδοσία για την ιδιότητα του ως εκλεγμένος πρόεδρος Σωματείου», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία συμπληρώνεται πως «η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια κράτους και εργοδοσίας να φιμώσει όποια φωνή αντιστέκεται, να ξεπαστρέψει τα ζωντανά σωματεία που παλεύουν για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα εργατικά δικαιώματα».

Τις εξελίξεις καταδικάζουν με ψήφισμά τους τουλάχιστον 20 Σωματεία και συνδικαλιστές της χώρας. «Η απόλυση του συναδέλφου μόλις κοινοποιήθηκε στην εργοδοσία η ιδιότητά του, αποτελεί πρόκληση που δεν θα μείνει αναπάντητη από τα σωματεία και τους εργαζόμενους», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα, και απαιτούν την ανάκληση της απόλυσης αλλά και την άμεση παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας και του υπουργείου Εργασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος