Καβάλα: Η Υφυπουργός Υγείας στην εβδομάδα Ψυχικής Υγείας

Παρουσία της Υφυπουργού Υγείας (για θέματα ψυχικής υγείας), Ζωής Ράπτη, ξεκινά αύριο (Σάββατο) η 1η εβδομάδα Ψυχικής Υγείας Α.Μ.Θ.

Στις 11 το πρωί, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, έχει προγραμματιστεί οµιλία µε θέµα: «Τρίτη ηλικία- Άνοια- Νόσος Alzheimer. Η διεξαγωγή της 1ης εβδομάδας ψυχικής υγείας αποτελεί µία σημαντική προσπάθεια διασύνδεσης και διαλόγου των φορέων ψυχικής και κοινωνικής υγείας της ευρύτερης περιοχής. Μέχρι τις 9 Νοεμβρίου και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Α.Μ.Θ. έχουν προγραμματιστεί σχετικές εκδηλώσεις, ημερίδες και δράσεις.

Στην Καβάλα την Κυριακή ο δήμος και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας συμμετέχουν στην 1η εβδομάδα ψυχικής υγείας, με δύο δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού.

Η θεατρική ομάδα της «Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών» σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο παρουσιάζει στο θεατράκι της Στέγης στις 7 το απόγευμα την παράσταση: «Πρόσεχε τη σιωπή» βασισμένη στο έργο «4.48 Ψύχωση» της Sarah Kane. Ένα συγκλονιστικό έργο στο οποίο μια κοπέλα βυθισμένη στην κατάθλιψη, με τραυματισμένη την ψυχή της, προσπαθεί να εξηγήσει γιατί δε θέλει να ζει άλλο.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό για το άγχος και την κατάθλιψη που θα συντονίσει η ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Στη Δράμα την Κυριακή, στις 11:00-12:30 έχει προγραμματιστεί η δράση: «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ»
Θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας, από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Δράμας σε συνεργασία µε τον Αθλητικό Σύλλογο Taekwondo ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΡΑΜΑΣ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος